Undersøgelse og behandling


Aortaaneurysme/udposning på hovedpulsåren

​Et aortaaneurysme er en udposning i væggen på hovedpulsåren, som er kroppens største pulsåre.

Aortaklapoperation

De to vigtigste årsager til sygdom i aortaklappen er forsnævringer og utæthed.​​ Ved sygdom i aortaklappen udvikler patienter​​ langsomt fremadskridende symptomer i form af åndenød og smerter i brystet​.​

Hjerteklapbetændelse

​Hjerteklapbetændelse (endokarditis) er en sygdom, hvor der er betændelse i hjertet og primært i en hjerteklap. Endokarditis kan behandles medicinsk og/eller kirurgisk.

​Hjerteoperation på voksne

Hjertecentret udfører alle former for hjerteoperationer på voksne fra alle egne af Danmark, Færøerne og Grønland. 

​Indsættelse af hjerteklap gennem lysken - TAVI

TAVI (Transcatheter aortic valve implantation) er en kateterbaseret behandling af en forsnævret aortaklap (aortastenose). 

​Kateterbaseret behandling af utæt mitralklap

Mitralklapinsufficiens (utæt hjerteklap) skyldes en utæt klap mellem hjertets venstre forkammer og venstre hjertekammer. Ved kateterbaseret behandling af mitralklapinsufficiens indsættes ”mitralclips” (MitraClip) via blodkar i lysken.

Mitralklapoperation

​Hos voksne skyldes sygdom i mitralklappen enten forsnævring eller utæthed. Årsagen kan være betændelse i klappen, følger efter blodprop i hjertet eller udvikling af en svaghed af en eller begge flige i mitralklappen.​

Stentbehandling gennem lysken - TEVAR

TEVAR (Thoracic Endo Vascular Aortic Repair) er en kateterbaseret behandling til patienter, som har en udposning (et aneurisme) eller en rift (en dissektion) i karvæggen på den del af hovedpulsåren (aorta), der ligger i brystkassen.