Forskning har altid været en vigtig del af Juliane Marie Centrets DNA, og sådan vil det også være i fremtiden.

Målet er forskning på højeste internationale niveau til gavn for patienter og personale. Dét, at centret har dygtige forskere og sprudlende forskningsmiljøer, betyder, at JMC bidrager stærkt til Rigshospitalets mål om at være blandt de ti bedste forskningshospitaler i Europa, og til at centrets patienter kan få en behandling efter højeste international standard.

Vi vil være blandt de bedste i verden, og derfor skal vi være aktive i nationale og internationale forskningssamarbejder. Vi vil vedvarende arbejde på at styrke forskningsindsatsen og formidlingen af forskningen for at nå højeste internationale niveau inden for alle JMC’s højt specialiserede områder og skabe yderligere integration mellem forskning og klinisk arbejde. Vi ønsker at være en værdsat og efterspurgt international samarbejdspartner.

Forskningen i JMC spænder bredt fra små studier til større protokoller, studier og længerevarende undersøgelser. Forskningen foregår i samarbejde med en lang række nationale og internationale samarbejdspartnere. Nye forskningsinitiativer og -tiltag er nødvendige for hele tiden at sikre, at JMC er med til at skabe nye videnskabelige gennembrud og videreudvikle forskningsindsatsen. Dette vil vi prioritere og understøtte strategisk.

Strategien for fokusområdet forskning er konkretiseret i en række overordnede initiativer for hele centret, som er beskrevet på side 10 i Juliane Marie Centrets strategi 2025, og nogle konkrete initiativer i hver afdeling, som fremgår af siderne 12-27. Centrets strategi kan findes på denne side.

 Nyheder