Ungepanelet - fordi unge ved mest om unge

Ungepanelet arbejder frivilligt som rådgivere for Ungdomsmedicinsk Enhed (UME) samt for andre, der har brug for de unges perspektiv i løsning af en opgave. 


​Ungepanelet

Ungepanelets medlemmer er unge i alderen 15-24 år med tilknytning til Rigshospitalet. Ungepanelet mødes med UME's team 6-8 gange årligt. Det er teamet ved UME, der udpeger medlemmerne. Ungepanelet er også repræsenteret i det landsdækkende UNGEPANELERNE I DANMARK.

De unge i ungepanelet har dét til fælles, at de alle på egen krop har oplevet, hvad det vil sige at være ung patient. De unge i Ungepanelet er uvurderlige samarbejdspartnere for Ungdomsmedicinsk Enhed (UME). De er eksperter i forhold til det der er målet med UME's arbejde og derfor har deres mening tyngde.  

Ungepanelet diskuterer de udfordringer, der kan opstå, når et ungdomsliv skal forenes med et liv som kronisk eller alvorlig syg. Mange unge patienter oplever, hvordan det kan være svært fx at følge med i skolen og holde fast i venskaber samtidig med at de skal passe deres sygdom.

Ungepanelet er med i udarbejdelsen af pjecer henvendt til unge, udvikling af apps og undervisning af professionelle. Desuden er ungepanelet repræsenteret ved ungdomsmedicinske konferencer. Kort sagt sikrer Ungepanelet de unges stemme i arbejdet for et ungevenligt sundhedsvæsen – læs mere i pjecen  'De unges stemmer'.

Har du ideer til hvad ungepanelet skal arbejde med, så kan du kontakte Rigshospitalets Ungepanel gennem læge Kirsten Boisen på mail kirsten.boisen@regionh.dk eller ungesygeplejeske Pernille Grarup Hertz på mail pernille.grarup.hertz@regionh.dk

Eksempler på Ungepanelets bidrag kan du se nedenfor.

Eksempler på Ungepanelets bidrag

Rigets Stjernepris

Hvert år uddeler Ungepanelet Rigets Stjernepris til en medarbejder på Rigshospitalet. Det er unge mellem 12-24 år i behandling på Rigshospitalet, der kan nominere en medarbejder, som har gjort en særlig indsats og forskel for dem og deres forløb. Nomineringen kan ske hele året, men foregår typisk i efteråret. Hvis du vil nominere en medarbejder, der har betydet noget særligt for dig og dit forløb, kan du hente formularen til i​ndstilling her.

 

Vinderen af Rigets Stjernepris 2022, Charlotte Myrup, Overlæge i Klinik for gigtsygdomme hos børn og unge. ​
Læs mere om Charlotte her.

Inden prisuddelingen mødes Ungepanelet og voterer ud fra indstillingerne. Det er Ungepanelet selv, der står for overrækkelsen. Overrækkelsen finder sted i ungecaféen HR BERG, hvor modtageren af prisen møder op - gerne med de unge, der har indstillet prismodtageren. 

Tidligere modtagere af Rigets Stjernepris, samt begrundelse


Redaktør