​​​

’Charlotte er min stjerne på Riget’

Børnegigtlæge Charlotte Myrup hædres af Ungepanelet som​ året ’stjerne’ på Rigshospitalet


Overlæge Charlotte Myrup fra Klinik for gigtsygdomme hos børn og unge i Afdeling for Børn og Unge er blevet kåret som '​Rigets Stjerne' af Ungepanelet på Rigshospitalet. 

Rigets Stjernepris er en pris, der uddeles hvert år af Ungepanelet til en medarbejder, der har gjort noget helt særligt for unge under deres ophold på Rigshospitalet. 

Det er de unge selv, der indstiller personer til prisen, og Charlotte Myrup blev indstillet af hele fem unge, hvilket er rekorden ind til nu i prisens levetid. De fem unge, der har indstillet Charlotte Myrup til prisen, har forskellige og dog enslydende begrundelser for indstillingen: ​

De unge på Rigshospitalet siger om Charlotte Myrup, at 

Jeg har valgt Charlotte fordi:

"Hun har altid taget godt imod mig og jeg har gået hos hende siden jeg var lille. Hun er altid i godt humør"

"Charlotte har været der for mig siden starten af mit forløb her på Riget. Altid sød, glad, smilende og klar med en hjælpende hånd. Hun svarer altid på spørgsmål og er god til at lytte – Charlotte er min stjerne på Riget 

"Charlotte er altid supersød og hjælpsom. Hun er meget accepterende med nyt navn og pronominer, forstående med min autisme, giver sig god tid til en snak om alt og lytter"

"Jeg har valgt Charlotte, fordi hun altid møder mig der hvor jeg er, og giver sig altid god tid til at forklare om min sygdom – hun er en stjerne"

"Hun er rolig, sød og tager sig tid til at snakke og undersøge – og så kan hun tale fransk med mig og min mor"

Livsbekræftende at arbejde med unge

Charlotte Myrup var overrasket og beæret over at få prisen og de flotte taler og udsagn fra de unge, der havde indstillet hende. Flere af de unge var tilstede ved overrækkelsen for at sige personligt tak, og en af de unge holdt en flot tale for Charlotte om det, hun havde betydet for den unge. Her blev der blandt andet sagt, at Charlotte Myrup har en helt særlig evne til at se og høre de unge og møde dem lige der, hvor de er. 

Charlotte Myrup giver selv prisen følgende ord med på vejen:

- Jeg synes det er meget livsbekræftende og berigende at arbejde med børn og unge, og det er noget, jeg altid har ønsket mig at gøre. Jeg skrev faktisk i en stil i 9. klasse, at 'når jeg blev stor', så ville jeg gerne arbejde med børn og unge, måske som børnelæge på en børneafdeling, og det gik heldigvis i opfyldelse.  

- At nogle unge mennesker har givet sig tid til at sætte sig ned og skrive noget og indstille mig til Stjerneprisen, det gør mig meget ydmyg. Når jeg hører, at de føler sig set og hørt i konsultationerne, så synes jeg næsten ikke, jeg kan opnå noget, der er større, siger Charlotte Myrup

Prisen blev overrakt ved ’Ungdomsmedicinsk Eftermiddag’ i HR BERG onsdag den 7. december 2022.

​Om Stjerneprisen 

  • Stjerneprisen er en tilbagevendende begivenhed, som overrækkes af Ungepanelet ved Ungdomsmedicinsk Enhed
  • Prisen gives til en medarbejder på Rigshospitalet, der har gjort noget særligt for unge under deres ophold på Rigshospitalet. 
  • Alle unge patienter på Rigshospitalet kan indstille en medarbejder – fra alle faggrupper – til prisen.
  • Ud fra de forskellige indstillinger og begrundelser vælger Ungepanelet, hvem der skal have prisen. 
  • Stjerneprisen, der tidligere hed Ungeprisen, er stiftet af en tidligere ung patient, Emil Rehling, der var med til at starte Ungepanelet op. Ungepanelet er et netværk af unge, der arbejder frivilligt som rådgivere for Ungdomsmedicinsk Enhed og består af ca. 10-15 unge i alderen 16-24 år.
Redaktør