'Niels er verdens bedste læge'

​Niels Smedegaard Andersen får Ungeprisen 2019. Prisen gives af Ungepanelet til en medarbejder på Rigshospitalet, der har gjort noget helt særligt for unge under deres ophold på Rigshospitalet.


Niels Smedegaard Andersen, overlæge i Klinik for Blodsygdomme blev valgt på en indstilling fra Nina, en ung patient, som skrev i sin indstilling:

"Dr. Niller skal vinde denne pris, da han igennem mit forløb har været en god og optimistisk læge. Niels er lyttende, støttende og forstående. Og han kan sætte sig ind i mine ungdomsproblemer.

Niels forstår vigtigheden i at opretholde et "normalt" ungdomsliv, selvom man er dødssyg.

Dr. Niller er også altid klar på sjov og ballade, men kan også tage de alvorlige snakke. Niels er verdens bedste læge."

Prisen blev overrakt af Ungepanelet ved Ungdomsmedicinsk Eftermiddag i HR Berg i Rigshospitalets forhal 11.december.

De unges pris til medarbejdere der gør noget særligt for unge

Hvert år uddeler Ungepanelet på Rigshospitalet Ungeprisen til en medarbejder, der har gjort noget særligt for unge på Rigshospitalet.

Ungeprisen er stiftet af en tidligere ung patient, Emil Rehling, der var med til at starte Ungepanelet op. Ungepanelet er et netværk af unge, der arbejder frivilligt som rådgivere for Ungdomsmedicinsk Videnscenter og består af ca. 10 unge i alderen 16-24 år.

Prisen er på 5.000 kr., som skal gå til en ungevenlig forbedring på den afdeling på Rigshospitalet, hvor medarbejderen er tilknyttet.

Ungdomsmedicinsk Videnscenter er etableret med hjælp fra Egmont Fonden, som fortsat støtter videreudvikling i projektet 'Fra passiv patient til aktiv ung'.Redaktør