Operation på lunger, spiserør og brystkasse

​Lungekirurgisk afsnit udfører alle former for kirurgi i brysthulen. Vi udfører årligt ca. 1100 store operationer på lunger og spiserør og 1000 kikkertundersøgelser og behandlinger af spiserør og luftveje. Desuden opererer vi årligt ca. 45 patienter med medfødt knogledeformitet af brystkassen.​

​Indlæggelse i Lungekirurgisk afsnit

Næsten alle vores patienter har været forbi en anden afdeling, inden de kommer hos os. Der har de har fået en forundersøgelse, der viser, at en operation kan gennemføres. Alligevel indlægger vi nogle patienter i Lungekirurgisk afsnit til yderligere forundersøgelser, før vi kan vurdere, om vi kan foretage en operation. Et mindre antal patienter indlægges akut via Rigshospitalets traumecenter.

Læge og sygeplejerske følger dit forløb

Alle indlagte patienter får en patientansvarlig læge og sygeplejerske, som sikrer et optimalt forløb, både mens patienterne er på afsnittet, og hvis de skal henvises til medicinsk efterbehandling (kemoterapi) på en onkologisk afdeling.

God kvalitet og høje overlevelsesrater

Kvaliteten af operationerne er på niveau med de bedste internationale klinikker. Faktisk er vi nu den afdeling i Europa, der har udført flest kikkertoperationer for lungekræft, og data fra Dansk Lungecancerregister viser, at vores patienter har landets bedste 5 års-overlevelse. ​
​ 
Vi indberetter kvaliteten af de lunge- og spiser​ørskirurgiske indgreb til nationale registre, heriblandt Dansk Lungecancerregister, som registrerer kvaliteten af lungecancerkirurgien i hele Danmark.


 Behandlingstyper


Redaktør