​​

Operation for spiserørskræft

Sådan foregår operationen

Ved operationen fjerner vi spiserøret fra 5 cm over kræftknuden og ned til mavesækken inkl. den del af mavesækken, hvor spiserøret slutter. Herefter omdanner vi mavesækken til et rør. Dette rør føres op gennem mellemgulvsmusklen på højre side inde i brysthulen. Derefter skaber vi en ny forbindelse i brysthulen eller på halsen mellem den øverste ende af spiserøret og maverøret.

Under operationen får du lagt plastikrør (dræn) inde i brysthulen og ved højtsiddende kræftknuder, også på halsen. Drænene føres ud gennem siden og skal blive liggende til en røntgenundersøgelse en uge efter operationen har vist, at den nye forbindelse mellem spiserør og maverøret er helet. Herefter kan du få fjernet drænene.

I ugen efter operationen må du ikke spise eller drikke men få isterninger og evt. tygge sukkerfrit tyggegummi. Den nødvendige ernæring, væske og medicin får du gennem en tynd plastikslange via blodet.

For at forhindre udspiling af maverøret lige efter operationen får du lagt en plastikslange (sonde) via det ene næsebor ned i maverøret. Denne sonde er syet fast på næsen for at undgå, at den fjernes ved et uheld. Du får fjernet sonden, når røntgenundersøgelsen viser, at det nye spiserør er helet.

Vejledninger

​Se også vores vejledningsmateriale til patienter og pårørende.​​

​​

​​


Redaktør