Som en del af strategien for kompetenceudvikling i Center for Kræft og Organsygdomme, tilbyder vi i Afdeling for Blodsygdomme en række kurser under ansættelsen.
Hæmatologiske kurser er koordineret med de øvrige kursusaktiviteter på Rigshospitalet og Center for Kræft og Organsygdomme. Der planlægges både obligatoriske og ikke-obligatoriske kurser til alle sygeplejersker.
Kurserne skal ses som et supplement til den læring, der foregår i klinisk praksis. Vi lægger vægt på at der i de enkelte afdelinger arbejdes målrettet med til stadighed at udvikle læringsmuligheder bl.a.:
- Kliniske makkerpar
- Sygeplejefaglige konferencer
- Tværfaglige konferencer
- Supervision
- Faglig vejledning
- Undervisning i specifikke emner
De pædagogiske metoder der tages i anvendelse, vil være forskellige og individuelle i forhold til den enkelte kollega og det enkelte afsnit.
Kurser
Ved ansættelsen bliver man automatisk tilmeldt Rigshospitalets og Center for Kræft og Organsygdomme Introduktionsdage. Indenfor 2-4 måneders ansættelse deltager sygeplejerskerne i Hæmatologisk Grundkursus og i løbet af det 1. år er der en række obligatoriske kurser både på RH og Center for Kræft og Organsygdomme, som sygeplejersken skal deltage i:
- VIPS kursus
- EMP kursus
- E-læringskursus i medicinsk kræftbehandling
- Brandkursus - både teoretisk som e-læring og praktisk
- Hjertestopkursus
Når man har været ansat 2 år i Afdeling for Blodsygdomme har man mulighed for deltagelse i Hæmatologisk Kursus for sygeplejersker. Herudover tilbydes der i Center for Kræft og Organsygdomme obligatorisk kommmunikationskurser samt kursus som kontaktsygeplejerske for nyansatte kollegaer. Med over 3 års hæmatologisk erfaring tilbydes Kursus for erfarne hæmatologiske sygeplejersker som også tilbydes til sygeplejersker ved de østdanske sygehuse.
Afdelingen deltager aktivt i udviklingen af diplomuddannelse i kræftsygepleje og specialuddannelse til kræftsygeplejerske, som begge udbydes af professsionshøjskolen Metropol.
Deltagelse i Hæmatologisk Kursus 2 og 3 samt deltagelse i diplomuddannelse og specialuddannelsen, drøftes på de årlige MedarbejderUdviklingsSamtaler (MUS).
Yderligere information om kursusaktiviteter kan rekvireres hos udviklingssygeplejerske Vibe Rasmussen. E-mail:
vibe.rasmussen@rh.regionh.dk