​​​​​

Gruppeforløbet LIFE

Gruppeforløbet LIFE er et 'ung til ung' projekt for 15-20 årige som bliver fulgt på Rigshospitalet. I LIFE kan du blive en del af en gruppe med andre unge. 


Hvad er LIFE?​​

LIFE står for Læring, Involvering, Fællesskab og Empowerment. I gruppeforløbet LIFE kan du øve sig på at takle udfordringer i livet sammen med andre unge. 
Gennem gruppesamtaler, fælles aktiviteter, øvelser og deling af erfaringer arbejder I med at styrke selvværd og (gen)opbygge ungdomsidentitet og modstandskraft i et støttende, fortroligt og inkluderende fællesskab.

I LIFE er der plads til både alvor og sjov.

Et LIFE-forløb varer fra slut august til maj. I LIFE bliver du en del af en gruppe på 8-10 unge. Vi sammensætter gruppen på tværs af både alder, køn og diagnoser.Vi mødes en gang om måneden til planlagte gruppemøder og vi tager på weekend-camps i oktober og april. I maj afsluttes forløbet endeligt med en familie/venner aften i HR BERG, hvor der blandt andet bliver vist en film fra gruppeforløbet. Ved afslutningen får du et diplom og en udtalelse for din deltagelse i LIFE. Du bliver herefter inviteret ind i Social LIFE, som er vores gruppe for alle der har haft et LIFE forløb. 

Vi er sygeplejerske Pernille G. Hertz og socialpædagog Jakob H. Larsen og vi står for LIFE og sammen med vores wingmen (se nedenfor) faciliterer​ og leder gruppen gennem forløbet. 

Ungesygeplejerske Pernille og ungepædagog Jakob

Ungesygeplejerske Pernille og ungepædagog Jakob

Hvad er en wingman?

En wingman er en ung, som selv har gennemført et LIFE forløb og som efterfølgende har været på wingman kursus. På kurset lærer de blandt andet om gruppedynamik, kommunikation og peer to peer support. På hvert hold er der tilknyttet fire wingmen. De er med til at afholde forløbet og støtter op omkring de nye hold.


Hvordan kommer man med i LIFE?

Hvis du er interesseret i LIFE, skal du kontakte Pernille eller Jakob. Du vil blive indkaldt til en forsamtale, hvor vi sammen vurderer, om et forløb vil være muligt og gavnligt for dig.

Der starter et nyt LIFE forløb op hvert år i slut august/ start september og der bliver afholdt forsamtaler fra april til august for kommende deltagere.

Læs mere her (pdf, åbner i ny fane)


TEST – er LIFE noget for dig?  

 • Hvis du kan svare JA til nogle af spørgsmålene nedenfor, så er LIFE måske interessant for dig.
  Du har lyst til at blive en del af en gruppe, hvor I sammen kan hjælpe hinanden til et godt ungdomsliv på trods af sygdom.
  Du har lyst til at blive udfordret og lære noget nyt om dig selv.
  Du vil afsætte tid til LIFE og komme til de månedlige aftenmøder.
  Du har mod på at dele dine erfaringer med andre unge.
  Du har lyst til at møde andre unge som bliver fulgt på Rigshospitalet.
  Du har lyst til at tage med på weekend-camps.​

Mere information om LIFE

 • Kontakt Jakob eller Pernille i Ungdomsmedicinsk Enhed på tlf.: 35 45 44 33 – eller kom forbi og sig hej i HR BERG.
 • Du kan spørge din læge eller sygeplejerske, om de vil kontakte os og så kontakter vi dig efterfølgende.
 • Du kan altid få en snak med en wingman, som selv har været med i LIFE

Film om LIFE

- se hvad Sofie fik ud af at deltage i projekt LIFE. 

 


Nyheder om LIFE

Jakob Højer Larsen
Ungepædagog

Tlf.: 35 45 13 99
Pernille Grarup Hertz
Ungesygeplejerske, Master i kommunikation (intern og ekstern). 

Tlf: 35 45 11 89

Redaktør