​​​​

Gruppeforløbet LIFE

Gruppeforløbet LIFE er et 'ung til ung' projekt for 15-20 årige som bliver fulgt på Rigshospitalet. I LIFE kan du blive en del af en gruppe med andre unge. 


Hvad er LIFE?

LIFE står for Læring, Involvering, Fællesskab og Empowerment. I gruppeforløbet LIFE kan man øve sig på at takle udfordringer i livet sammen med andre unge. Gennem gruppesamtaler, fælles aktiviteter, øvelser og deling af erfaringer arbejder man med at styrke selvværd og (gen)opbygge ungdomsidentitet og modstandskraft i et støttende, fortroligt og inkluderende fællesskab.

I LIFE er der plads til både alvor og sjov.

Et LIFE-forløb strækker sig over 10 måneder. Som deltager i LIFE bliver man en del af en gruppe på 8-10 unge. Gruppen sammensættes på tværs af både alder, køn og diagnoser.Efter de første fire månedlige gruppemøder følger en weekend-camp i april, så kommer der tre gruppemøder mere inden sommerferien. Efter sommerferien ligger de to sidste møder og som afslutning på LIFE tager hele gruppen afsted på en weekend-camp sidst i september. I november afsluttes forløbet endeligt med en familie/venner aften i HR BERG, hvor der blandt andet bliver vist en film fra gruppeforløbet. Ved afslutningen får deltagerne et diplom og en udtalelse for deres deltagelse i LIFE. 
Det er ungesygeplejerske Pernille G. Hertz og ungepædagog Jakob H. Larsen, der står for LIFE, og dem der sammen med gruppens wingmen (se nedenfor) leder gruppen gennem forløbet. 

Ungesygeplejerske Pernille og ungepædagog Jakob

Ungesygeplejerske Pernille og ungepædagog Jakob

Hvad er en wingman?

En wingman er en ung, som selv har gennemført et LIFE forløb og som efterfølgende har været på wingman kursus. På kurset lærer de blandt andet om gruppedynamik, kommunikation og peer to peer support. På hvert hold er der tilknyttet fire wingmen. De er med til at afholde forløbet og støtter op omkring de nye hold.


Hvordan kommer man med i LIFE?

Hvis man er interesseret i LIFE, skal man kontakte Pernille eller Jakob. Man bliver indkaldt til en for-samtale, hvor vi sammen vurderer, om et forløb vil være muligt og gavnligt.

Der starter et nyt LIFE forløb hvert år i september. Der bliver afholdt for-samtaler fra april til august for kommende deltagere.

Læs mere her (pdf, åbner i ny fane)


TEST – er LIFE noget for dig?  

Hvis du kan svare JA til nogle af spørgsmålene nedenfor, så er LIFE måske interessant for dig.
  • Du har lyst til at blive en del af en gruppe, hvor I sammen kan hjælpe hinanden til et godt ungdomsliv på trods af sygdom.
  • Du har lyst til at blive udfordret og lære noget nyt om dig selv.
  • Du vil afsætte tid til LIFE og komme til de månedlige aftenmøder.
  • Du har mod på at dele dine erfaringer med andre unge.
  • Du har lyst til at møde andre unge som bliver fulgt på Rigshospitalet.
  • Du har lyst til at tage med på weekend-camp i maj og september.

Mere information om LIFE

  • Kontakt Jakob eller Pernille i Ungdomsmedicinsk Videnscenter på tlf.: 35 45 44 33 – eller kom forbi og sig hej.
  • Du kan spørge din læge eller sygeplejerske, om de vil tage kontakt til Jakob eller Pernille.
  • Få en snak med en wingmen, som selv har været med i LIFE.

Film om LIFE

- se hvad Sofie fik ud af at deltage i projekt LIFE. 

 


Nyheder om LIFE

Jakob Højer Larsen
Ungepædagog

Tlf.: 35 45 13 99
Pernille Grarup Hertz
Ungesygeplejerske, Master i kommunikation (intern og ekstern). 

Tlf: 35 45 11 89

Redaktør