​​

Fysisk aktivitet og behandling

​Træning nedsætter trætheden i forbindelse med sygdom og behandling. Derfor har vi i Afdeling for Blodsygdomme fokus på træning og fysisk aktivitet, som en del af behandlingsforløbet, og vi har udviklet træningsprogrammer for de forskellige sygdomsforløb.

I Afdeling for Blodsygdomme har vi fokus på træning og fysisk aktivitet som en del af dit behandlingsforløb. 

​Mere energi​​ og færre bivirkninger

Bevægelse og fysisk aktivitet er vigtigt – også når du er indlagt og i behandling. Træning nedsætter trætheden i forbindelse med sygdom og behandling, og det har en positiv effekt for dit humør og din livskvalitet. 

Gennemtræning og fysisk aktivitet kan du bevare din muskelstyrke og kondition, så du har mere  overskud til at vende tilbage til dagligdagen.

​​​Skræddersyede træningsprogrammer

Der er mulighed for at træne på Afdeling for Blodsygdomme, og vi har ​udviklet træningsprogrammer, der er skræddersyet forskellige sygdomsforløb. 
​Hvis du har dage med feber, kvalme, smerter eller andre gener, er det vigtigt at holde sig i gang alligevel – dog med mindre intensitet.  Husk at fysisk aktivitet også er de små ting, som at komme ud af sengen, hente drikkevarer og gå små ture. ​


Redaktør