​​​​

Ungepædagogisk støtte

Ungepædagogisk Støtte er et individuelt skræddersyet tilbud, der henvender sig til dig, der er i et langt behandlingsforløb eller har hyppige indlæggelser på Rigshospitalet.


Jeg hedder Jakob. Jeg er Ungepædagog her på Rigshospitalet. Til daglig snakker jeg med unge, der er kronisk og alvorligt syge og forsøger at gøre ventetid til fritid.

Nogle ting er svære at snakke om og det er ikke altid at ens forældre eller venner forstår ens situation – jeg har helt sikkert mødt andre unge, der har stået med nogle af de samme tanker og udfordringer som dig.

Unge som jeg møder fortæller ofte om, hvordan de oplever at være på hospitalet. De fortæller om hvordan de har det, hvordan det går med deres sygdom, hvordan det går derhjemme og hvordan de oplever deres ungdomsliv. Ingen emne er for store eller små at snakke om over en kaffe, sodavand, et spil eller en gang motion.

Jeg samarbejder med dig, ud fra en model jeg kalder UNGT FOKUS. Den handler om at styrke og støtte dig personligt til at håndtere konsekvenser af din sygdom og dine indlæggelser ud fra en pædagogisk tilgang med samtaler og aktivitet. 

Jeg har fokus på 

  • en tryg og tillidsfuld relation
  • aktiviteter, der holder dig i gang
  • samtaler, der ventilerer og udforsker din verden 
  • empowerment og kontrol i din hverdag.

Hvordan får du fat i mig?

Du skal henvises af din sygeplejerske eller læge for at modtage ungepædagogisk støtte under dit behandlingsforløb. Efter at vi har modtaget en henvisning i Ungdomsmedicinsk Enhed vurderer vi, om det er det rigtige tilbud til dig. Din sygeplejerske eller læge kan finde henvisningen på vores hjemmeside www.ungdomsmedicin.dk eller ringe til os på 35 45 44 33. 

Infektioner eller lavt immunforsvar?

Hvis du er ramt af infektioner eller er isoleret med nedsat immunforsvar, er det vigtigt, at du sammen med mig laver en plan for, hvordan du kan få glæde af HR BERG, eller om du kan modtage individuelt ungepædagogisk støtte.
Jeg har været på Rigshospitalet siden 2009 og jeg været med til at starte Ungdomsmedicinsk Enhed og HR BERG op. Udover at være i HR BERG arbejder jeg ude på afdelingerne (Unge-pædagogisk Støtte), og derudover laver jeg gruppeforløb (LIFE) for unge i samarbejde med Pernille fra enheden. Jeg interesserer mig for spil, motion, gode snakke og ungdomsliv. Min fritid bruger jeg på at rejse, surfe og dyrke kampsport.

Fang mig på:

Mail: jakob.hoejer.larsen@regionh.dk
Tlf: 35 45 44 33
SMS: 23 68 42 91Redaktør