Ungecaféen HR BERG

En café KUN FOR UNGE​.


"Jeg har mange gange været i dårlig humør, men hvor jeg så kommer herned i HR BERG og så har jeg bare fået det herre godt!"
Ung om at være i HR BERG

HR BERG er de unges sted. Her er det dig, der sætter dagsordenen.

Du finder ungecaféen HR BERG i Rigshospitalets forhal til højre for Informationen. HR BERG er et tilbud til unge i alderen 12-24 år. Om du kommer på Rigshospitalet til ambulant behandling, er indlagt eller tidligere indlagt spiller ingen rolle, du er altid velkommen i HR BERG.

Mange unge der kommer i HR BERG siger, at caféen bliver deres fristed. Her kan man komme og få et pusterum fra behandling og sygdom, og ofte glemmer man faktisk helt, at man stadig er på Rigshospitalet, når man træder ind ad dørene til HR BERG's lokaler. Det synes vi er dejligt, for hos os er sygdom underordnet. Her samles vi, fordi vi er unge, og fordi vi hygger os i hinandens selskab.  

I HR BERG kan du komme, som du er. Vi har plads til både senge, kørestole, dropstativer og krykker og mange unge kommer forbi i deres hospitalstøj. Vi ved godt, at det kan være lidt svært at møde op alene et nyt sted den første gang. Så hvis du har lyst til at tage en ven, kæreste eller søskende (12-24 år) med i HR BERG, så er de også meget velkomne. Det kan også være du kommer fra en afdeling med flere unge? Hiv ham eller hende med under armen og kom sammen ned og se hvad der foregår i HR BERG.   

HR BERG

Alle ugens hverdage mellem kl. 14 og 16 holdes HR BERG åbent af unge-pædagogerne Tine og Jakob. Tine og Jakob vil hjælpe dig med at lære stedet at kende og de sørger for, at du føler dig godt tilpas. Både Tine og Jakob er vant til at arbejde med unge og kommer gerne op på din afdeling og snakker med dig, hvis du har lyst til at høre mere om HR BERG, inden du lægger vejen forbi caféen for første gang. Ring blot til HR BERG på tlf. 35 45 44 33 eller skriv en besked direkte til Tine og Jakob på Facebook.

I HR BERG kan du lave mange forskellige ting. Du kan bl.a. spille bordfodbold, udfordre ungepædagogerne i dit yndlings brætspil, spille guitar, tegne, vise os dine Playstation-talenter eller bare slænge dig i sofaen og smide en film på tv'et. Du kan også bare hænge ud og tale med Tine, Jakob eller de andre unge, der kommer i HR BERG. Vigtigst af alt er, at vi laver det, du har lyst til. Vi tilpasser altid aktiviteter til dit humør og til dine kræfter og om du har lyst til at kigge forbi 10 minutter eller 2 timer er helt op til dig.

HR BERG crew

Søndag til torsdag mellem kl. 18.30 og 21 er det frivillige unge, som holder HR BERG åbent. De unge frivillige tilbyder de samme aktiviteter, som der tilbydes i dagtiden. Der er altid 2-3 frivillige på vagt. HR BERG's frivilligkorps består af 40 unge fra Ungdommens Røde Kors. Læs mere på Ungdommens Røde Kors' hjemmeside.

Du er også velkommen til at tage en ven, kæreste eller søskende (12-24 år) med i HR BERG om aftenen.

Vi henter dig gerne

Sidder du i kørestol eller er sengeliggende, så henter både ungepædagogerne og de frivillige dig gerne på din afdeling, hvis din familie, venner eller personalet ikke har mulighed for at køre dig. Ring blot til HR BERG på tlf. 35 45 44 33.

Regler for unge med CF/ lungesygdomme

For at beskytte både dig selv og andre, der er i risiko for alvorlige lungeinfektioner, skal du reserve tid til at besøge HR BERG. Det kan du gøre her. Husk at skrive dit navn, når du booker en tid. Har du brug for hjælp til at booke en tid, så skriv til Tine eller Jakob på Facebook eller kontakt os i HR BERG, evt. på telefon: 35 45 44 33.

Hold øje med HR BERG's kalender

Nogle gange planlægges særlige aktiviteter og events både i og udenfor HR BERG. Hold øje med kalenderen, kig på opslagstavlen udenfor HR BERG, følg os på Facebook eller hold øje med opslag rundt omkring på Rigshospitalet.  

Åbningstider for november (pdf, åbner i ny fane)

Christianiacykler til udlån

Du kan låne én af vores Christianiacykler, så du selv kan cykle eller en ven eller forældre kan give dig en tur. Al aktivitet med cyklerne sker efter aftale med din læge og er på eget ansvar. Det er et krav, at man anvender cykelhjelm, når du låner en Christianiacykel. Cykelhjelme kan du låne i HR BERG. Er du under 18 år, skal du udfylde en samtykkeerklæring, inden du kan låne cyklen.

Udlån af konsoller, spil & DVD'er i HR BERG

Du har mulighed for at låne en PlayStation, spil, DVD'er eller en iPad fra HR BERG. Derudover udlåner vi brætspil, basketball, bordtennis, fodbold, petanque og dart. Bare stik hovedet forbi, så vi kan aftale nærmere.

Kan du ikke komme til HR BERG, så kan en ungepædagog komme til dig med det, som du har brug for at låne.

Ungerummet 'Kræftværket'

Har du en kræftsygdom og er du mellem 15 og 29 år, så kan du foruden HR BERG også benytte ungerummet 'Kræftværket'. Kræftværket ligger ved opgang 5 på 5. etage. Du kan læse mere om Kræftværket på Kræftværkets Facebookside. Desuden kan du følge Kræftværket på Instagram (@kraeftvaerket).

Redaktør