Ungecaféen HR BERG - de unges sted!

Åben mandag-fredag kl. 14-16 / søndag-torsdag 18.30-21. Du finder ungecaféen HR BERG i Rigshospitalets forhal til højre for Informationen.


Hvis du har brug for luftforandring eller motivation til at komme ud af sengen – så vil vi foreslå dig, at prøve stikke hovedet ind i HR BERG! Det er et frirum for alle unge mellem 12 og 24 år, som kommer på Rigshospitalet.

Tag gerne dine venner eller kæreste med – men forældre er no go!

Ungecafeen HR BERG er din mulighed for at møde andre unge, der også er på Rigshospitalet, og du kan blive en del af vores hyggelige fællesskab. Her er brætspil, bordfodbold, PlayStation, VR, storskærm med diverse streaming-tjenester og god lyd, og et Gamer Room, hvor du kan spille CSGO, Roblox, Minecraft og Fortnite!

Vi sørger for god stemning, gode snakke, kolde sodavand, the og kaffe, lidt snacks og masser af forståelse – så kom ned og vær UNG på RIGET. Vi tilpasser altid aktiviteter til dit humør og til dine kræfter og om du har lyst til at kigge forbi 10 minutter eller 2 timer er helt op til dig. I vores ungdomsvenlige omgivelser er der en god chance for, at du går herfra med godt humør og ny energi til din behandling. 

Mange unge der kommer i HR BERG siger, at caféen bliver deres fristed. Her kan man komme og få et pusterum fra behandling og sygdom, og ofte glemmer man faktisk helt, at man stadig er på Rigshospitalet, når man træder ind ad dørene til HR BERG's lokaler.

"Jeg har mange gange været i dårligt humør, men hvor jeg så kommer herned i HR BERG og så har jeg bare fået det herre godt!"
Ung om at være i HR BERG

Facebook

Vi har en lukket og hemmelig gruppe på Facebook, som du kan blive medlem af, hvis du kigger ned forbi os!

Hold øje med HR BERGs opslag

Vi hænger opslag i forhallen ved HR BERG, på ungetavlerne i afdelingerne og poster dem i facebookgruppen. Her kan du se vores særlige arrangementer og begivenheder, som du måske kan være interesseret i.

I HR BERG er der plads til senge, kørestole og dropstativer

Hvis din familie, dine venner eller personalet ikke har mulighed for at følge dig herned – så kontakt os i ungdomsmedicinsk Videnscenter! Hvis det er første gang, og du synes det er lidt grænseoverskridende at møde andre – så kontakt Jakob, så kan han følge dig herned! – ring på 3545 4433.

Christiania Bikes

HR BERG har sine egne bikes! Både med og uden el. Du kan låne en, så du selv kan cykle, få en tur af en ven eller dine forældre. Husk dog, at al aktivitet på vores bikes er på eget ansvar.


Vi har brug for dig til at udvikle tilbud til unge

Brug Ungdomsmedicinsk Videnscenter, de frivillige og facebookgruppen til at komme med ideer, så vi sammen kan skabe verdens bedste ungecafe på Rigshospitalet – Vi har brug for din hjælp til at holde os opdateret.

Ungecafé HR BERG

Alle ugens hverdage mellem kl. 14 og 16 holdes HR BERG åbent af Ungdomsmedicinsk Videnscenter. Her vil Anne Mette og Jakob hjælpe dig med at lære stedet at kende og sørger for, at du føler dig godt tilpas. Anne Mette og Jakob er vant til at arbejde med unge og kommer gerne op på din afdeling og snakker med dig, hvis du har lyst til at høre mere om HR BERG, inden du lægger vejen forbi caféen for første gang.

Søndag til torsdag mellem kl. 18.30 og 21 er det frivillige unge, som holder HR BERG åbent. De unge frivillige tilbyder de samme aktiviteter, som der tilbydes i dagtiden. Der er altid 2-3 frivillige på vagt. Hvis du ikke kan komme ned i HR BERG, vil de frivillige gerne komme op på afdelingen. Fortæl din afdeling, at du gerne vil have besøg, så ringer afdelingen til HR BERG i åbningstiden. HR BERG's frivilligkorps består af 40 unge fra Ungdommens Røde Kors. Læs mere på Ungdommens Røde Kors' hjemmeside. Du kan desuden følge HR BERG på Facebook ’Ungecafé HR BERG’ og Instagram @ungecafehrberg. 

POP-UP HR BERG

Hvis du er indlagt i isolation, kan du få besøg af POP-UP HR BERG, som er et tilbud til dig mellem 12 og 24 år, der ikke kan benytte ungecafé HR BERG. POP-UP HR BERG er frivillige fra Ungdommens Røde Kors som går rundt på afdelingerne på Rigshospitalet hver tirsdag mellem kl. 18.30 og 21. De frivillige har POP-UP vognen med, hvor du finder alt fra kortspil til kreativ underholdning og lidt lækkert til ganen. Først og fremmest får du, med POP-UP HR BERG, besøg af nogen, der har tid og lyst til at tale med dig om alt mellem himmel og jord. Derudover er de altid friske på fx at spille kort, UNO eller se en god film/serie sammen med dig. 

Indtil videre kan du finde POP-UP HR BERG på 4043, 4063 og 5061.

Regler for unge med lungesygdomme (CF)

For at beskytte både dig selv og andre, der er i risiko for alvorlige lungeinfektioner, skal du reserve tid til at besøge HR BERG. Det gør du ved at kontakte Jakob på Facebook, på sms (, Messenger, ved at banke på døren i HR BERG eller telefon: 35 45 44 33.

Udlån af spil, Playstation, VR og Gamer PC i HR BERG

Du har mulighed for at låne en aktivitet der kan holde dig aktiv under din indlæggelse. Vi udlåner brætspil, basketball, bordtennis, fodbold, petanque og dart. Bare stik hovedet forbi, så vi kan aftale nærmere.

Ungerummet 'Kræftværket'

Har du en kræftsygdom og er du mellem 15 og 29 år, så kan du foruden HR BERG også benytte ungerummet 'Kræftværket'. Kræftværket ligger ved opgang 5 på 5. etage. Du kan læse mere om Kræftværket på Kræftværkets Facebookside. Desuden kan du følge Kræftværket på Instagram (@kraeftvaerket).


Redaktør