Velkommen i Ungeambulatoriet

Vores mål er at støtte dig til et g​odt ungdomsliv trods symptomer, behandling og hospitalsbesøg. I Ungeambulatoriet kommer unge med mange forskellige sygdomme. De fleste bliver også fulgt i and​re ambulatorier. Vi​ samarbejder med de læger og sygeplejersker, der kender dig og din ​sygdom.​


Hvem, hvad, hvor?

I Ungeambulatoriet møder du Kirsten (ungelæge) og Pernille (ungesygeplejerske). Sammen har vi en time til samtalerne og du er med til at bestemme, hvad vi skal tale om. Du er meget velkommen til at tage dine forældre med. Du bliver altid tilbudt, at tale alene med Kirsten og Pernille i en del af samtalen. Hvis du er under 18 år, vil vi gerne have, at dine forældre er med til afslutningen af samtalen. Så kan vi sammen fortælle om samtalen, og hvilke aftaler vi har lavet.

Besøgene i Ungeambulatoriet foregår som hovedregel mandag eftermiddag på afsnit 5004 (opgang 5 i stuen) eller torsdag eftermiddag på afsnit 5003 (opgang 5 i stuen). Hvis du ofte kommer til kontrol eller behandling på Rigshospitalet, forsøger vi naturligvis at koordinere samtalerne med dine øvrige aftaler.

For at komme i Ungeambulatoriet skal din behandlingsansvarlige læge eller sygeplejerske sende en henvisning. 

Henvisningen findes her.

Om tavshedspligt – hvis du er under end 18 år

Du har ret til privatliv. Loven siger dog, at læger og sygeplejersker ikke har tavshedspligt i forhold til dine forældre, hvis du er under 18 år. Vi kan aftale at holde visse ting fortroligt. Det kan fx være, hvis du har en kæreste, som du ikke har lyst til, dine forældre skal vide noget om. Men hvis du gør ting, der er farlige for dig selv eller andre, hvis andre gør skadelige ting ved dig eller hvis vi bliver bekymrede, så er det vores pligt som sundhedsprofessionelle at fortælle det videre. 

Du og dine forældre kan læse mere om Ungeambulatoriet her.

​Pernille Grarup Hertz
Ungesygeplejerske
Sygeplejerske, MC

Tlf: 35 45 44 33/35 45 11 89
​​Kirsten Boisen
Overlæge, ph.d

Tlf: 35 45 44 33 / 35 45 11 86
Redaktør