​​​​​​​​​​​​​​​​

Medfødt hjertesygdom

Behandlinger, undersøgelser og operationer af medfød​t hjertesygdom.​

Indsættelse af pulmonal stentklap 

Pulmonalklappen sidder mellem højre hjertekammer og lungepulsåren. Ved nogle medfødte hjertefejl kan pulmonalklappen være forsnævret eller utæt. 
Behandlingen af hjertesygdomme indebærer derfor nogle gange, at der indsættes en ny pulmonalklap. Læs mere i pjecen her:
​​
Lukning af ASD (hul i hjertet)
Der findes flere typer af huller i hjertet, som kan lukkes via et kateter gennem en blodåre i lysken. En ASD (Atrie Septum Defekt) er et medfødt hul i hjerteskillevæggen (septum) mellem hjertets forkamre. Læs mere i folderen her:
​​
Lukning af PDA (Persisterende Ductus Arteriosus)
Ductus arteriosus er en forbindelse mellem legemspulsåren og lungepulsåren. Ductus arteriosus er en vigtig del af kredsløbet i fostertilstanden, hvor blodet føres fra lungepulsåren via ductus over i legemspulsåren. Hos langt de fleste lukker ductus sig af sig selv i dagene efter fødslen. Læs mere i folderen her:
​​Lukning af PFO (Persisterende Foramen Ovale)
Der findes flere typer af huller i hjertet, som kan lukkes via et kateter gennem en blodåre i lysken. En PFO (Persisterende Foramen Ovale) er et lille hul i skillevæggen mellem hjertets to forkamre. Hullet stammer fra fostertilværelsen, hvor det var nødvendigt, at blodet kunne løbe fra hjertets højre til venstre side. I de fleste tilfælde lukker hullet af sig selv, men hos ca. 25% forbliver der en åbning. Læs mere i folderen her:
Udvidelse af coarctatio aortae
En coarctatio aortae er en forsnævring (stenose) af legemspulsåren.
Forsnævring på legemspulsåren kan behandles enten med operation eller med kateterteknik, som foregår via en pulsåre i lysken i fuld bedøvelse. Læs mere i folderen her:
​​Gravid med hjertesygdom
Langt de fleste kvinder med hjertesygdom gennemfører normale graviditeter og føder raske børn. I nogle tilfælde kan hjertesygdom dog øge risikoen for komplikationer i graviditeten.​

I Center for Gravide med Hjertesygdom arbejder vi sammen på tværs af flere specialer med det formål at reducere risikoen for komplik​​ationer for mo​​r og barn og sikre et godt graviditets- og fødselsforløb.​


​​
Redaktør