Børnesmertesygeplejerske Gitte Aagaard får Ungeprisen 2017

Prisen gives af ungepanelet til en medarbejder på Rigshospitalet, der har gjort noget særligt for unge under deres ophold på Rigshospitalet


På billedet ses vicedirektør, Helen Bernt Andersen, Gitte Aagaard (i midten) og Jonas 

Ungeprisen er en tilbagevendende begivenhed, som overrækkes af Ungepanelet ved Ungdomsmedicinsk Videnscenter. 

Prisen gives til en medarbejder på Rigshospitalet, der har gjort noget særligt for unge under deres ophold på Rigshospitalet. Alle unge patienter på Rigshospitalet kan indstille en medarbejder til prisen.

Ud fra de forskellige indstillinger og begrundelser vælger Ungepanelet, hvem der skal have prisen. I år var 9 personer indstillet.

Årets vinder af Ungeprisen 2017 blev børnesmertesygeplejerske Gitte Aagaard fra Videnscenter for Børnesmerter i JMC's Anæstesi- og Operationsklinik. Gitte Aagaard blev valgt på baggrund af en indstilling fra en ung patient, Jonas, der har været indlagt adskillige gange på Rigshospitalet hele sit liv, fordi han lider af cystisk fibrose.  

Jonas, der havde indstillet Gitte til Ungeprisen, havde ved indstillingen bl.a. skrevet følgende: 

"Hun vender tårer til smil. Hun husker altid hvad vi talte om sidst, og viser oprigtigt engagement og interesse. Og er god til at møde mig som ung og ikke barn." 

Et af de andre eksempler, Jonas fremhæver ved Gitte er, når han får lattergas:

- Når jeg får lattergas i forbindelse med min behandling, så tager Gitte mig ud på en fantasirejse, og der kan hun altid huske, præcist hvad vi lavede sidste gang, også selv om det er to måneder siden, forklarer Jonas. 

Prisen blev overrakt ved en lille ceremoni i Forhallen på Rigshospitalet, hvor Jonas var mødt op for at spille en lille sang for Gitte sammen med violinist Lisbeth Sagen som tak til Gitte for hendes måde at være på. Redaktør