​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Grand Rounds

​Rigshospitalet har indført en serie af månedlige Grand Round-foredrag med inspiration fra udlandet. Formålet er at dele viden om den bedste og mest avancerede patientbehandling indenfor et specifikt medicinsk område. Med Grand Rounds får man svar på, hvad der er den bedste behandling i dag, og hvor forskningen er på vej hen.​


Link til livestreamingGrand Round om epilepsikirurgi

TIl Grand Round torsdag d. 23. november 2023 fortalte læger nyt om de seneste fremskridt i den kirurgiske behandling af epilepsi.

Program for Grand Round


1. Epilepsikirurgi – historisk tilbageblik og patientcase

Professor Lars Hageman Pinborg fra Afdeling for Hjerne- og Nervesydomme og overlæge Annette Sidaros fra Afdeling for Hjerne- og Nerveundersøgelser giver et historisk tilbageblik på indførelsen af epilepsikirurgi og – gennem en konkret patientcase – forklarer lægerne de seneste principper for at lokalisere og behandle epilepsi kirurgisk.


2. Fra computermodel til operationsstuen

Professor Sandor Beniczky fra Epilepsihospitalet Filadelfia og Aarhus Universitet fortæller om den fælles danske forskning i identificering af de tidligste magnetiske og elektriske forandringer i hjernen, som opstår ved et epileptisk anfald – og kommer med eksempler på, hvordan teknikkerne benyttes i det nationale udredningsprogram for epilepsikirurgi. 


3. Mere skånsom laserkirurgi

Afdelingslæge Rune Rasmussen fra Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi på Rigshospitalet fortæller om Rigshospitalets indførelse af stereotaktisk laserkirurgi (LiTT), som er en mere skånsom, minimalt invasiv operationsmetode.  


4. Paneldiskussion

Paneldeltagere:

- Jannick Brennum, Centerdirektør i Neurocentret på Rigshospitalet 

- Christina Høi-Hansen, professor, ovelæge, dr. med., Afdeling for Børn og Unge på Rigshospitalet.


Se slides her: ​Grand Round om epilepsikirurgi.pdf


Video fra Grand Round om epilepsikirurgi​​

Redaktør