​​​​

Patientens forløb

​Når patienten hos praktiserende speciallæge eller en øre-næseafdeling har gennemført initial udredning og information, henvises patienter med mistanke for kræft til Rigshospitalets Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi.  

Der kan også være tale om recidiv tilfælde, der er opdaget i forbindelse med kontrol hos onkolog. I alt modtager Rigshospitalets Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi knap 3000 mistænkte kræftpatienter til pakkeforløb årligt. Hos ca. 1/3 opretholdes mistanken, og behandling indledes. 

Al kurativ hovedhalskræftkirurgi i to regioner foregår på Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi Rigshospitalet. Den onkologiske behandling til disse patienter sker som stråleterapi i Næstved, Herlev eller Rigshospitalet (afhængig af optageområde og kompleksitet). De to regioner står for mere end 60% af alle hovedhalskræfttilfælde i Danmark. Sublim styring af udrednings- og behandlingsforløb er derfor et "must”, men også udfordrende med de mange aktører, der er tale om.Redaktør