SPECT Hjerneskanning 6002

​En SPECT-skanning bruges til at undersøge for blandt andet hukommelsesforstyrrelser og demens, blodprop i hjernen, epilepsi, migræne, hjernerystelser og andre neuropsykiatriske sygdomme.

SPECT Hjerneskanning 6002 undersøger patienter for hukommelsesforstyrrelser og demens, blodprop i hjernen, epilepsi, migræne, hjernerystelser og andre neuropsykiatriske sygdomme.​
 
Har du spørgsmål vedrørende undersøgelsen, er du altid velkommen til at kontakte laboratoriet.​​
 
Hvad er SPECT-skanning
SPECT er en skanningsmetode, der kan bruges til at undersøge blodets gennemstrømning i hjernen.
 
Ved at sprøjte et radioaktivt stof ind i en armvene, får man et indtryk af hjernens funktion. Oftest har du forinden fået foretaget en CT- eller MR-skanning, der kan give et billede af hjernens struktur.
​​​
Hvordan foregår skanningen
Undersøgelsen varer i alt cirka 2 timer. Når vi har lagt en tynd plastikslange i armvenen, hviler du i 10 minutter inden det radioaktive sporstof sprøjtes ind. Herefter er der en pause på cirka 1½ time før selve skanningen, som varer cirka 20-30 minutter. Under skanningen skal du ligge stille.
  
Du skal undgå at indtage store mængder kaffe, cola, energidrik, alkohol og tobak inden undersøgelsen. Hvis du tager medicin, skal du tage den som vanligt.

Hvem bliver SPECT-skannet

SPECT-skanning kan være relevant for diagnose og behandling af personer med hukommelsesforstyrrelser og demens, blodprop i hjernen, epilepsi, migræne, hjernerystelser og andre neuropsykiatriske sygdomme.

Risiko og ubehag

Der er ingen kendt risiko forbundet med undersøgelsen. Den stråledosis, du udsættes for ved undersøgelsen, er i samme størrelsesorden som ved visse røntgenundersøgelser. Der er udover anlæggelse af tynd plastikslange intet ubehag forbundet med undersøgelsen.

Svar på undersøgelsen

Vi sender resultat og billeder af undersøgelsen efter 2-3 hverdage til den afdeling, der har henvist dig.​​

 

 
Redaktør