Velkommen til Afdeling for Bedøvelse og Operation

Vi er faglige eksperter, men du er ekspert i dig og dit liv. 
Med en god behandling hører et godt samarbejde. Det giver dig mulighed for at få indflydelse på dit forløb, så vi sammen kan tage bedst muligt vare på dig. 

​Du er altid velkommen til at stille spørgsmål

Når du spørger, bliver du bedre rustet til at tage de beslutninger, der er rigtige for dig – på et kvalificeret grundlag. Det sikrer også, at du bliver hørt, og at vi får indblik i din livssituation, dine ønsker og dine bekymringer.

Eksempler på spørgsmål kan være:

  • Hvilke risici er der ved behandlingen?

  • Er der noget jeg ikke må, på grund af den behandling jeg får? 

  • Der er noget der bekymrer mig, kan vi tale om det nu? 

Se også hjemmesiden ’Godt du spør’ hvor du kan finde en samling af spørgsmål, andre patienter har fundet værdifulde.

Godt du spør 

MinSP følg med i din behandling

Min Sundhedsplatform er en elektronisk patientjournal for dig, der er patient på et af Region Hovedstadens hospitaler. Du kan for eksempel skrive til din afdeling, læse dele af din journal og se prøvesvar. 

Log på: minsundhedsplatform.dk 

Få overblik over din medicin

Det er vigtigt, at du har overblik over, den medicin du tager. Her kan medicinkortet være et rigtig godt redskab, der giver dig overblik over dine aktuelle - og afsluttede medicin ordinationer. 

Du har mulighed for at anmode om fornyelse af dine recepter, og du kan se hvor mange udleveringer du har tilbage. Det er den læge, der har dig i behandling, som ordinerer din medicin, udskriver recepter og opdaterer dit medicinkort. Det kan være din egen læge, en speciallæge eller en læge på hospitalet. 

Tag gerne en opdateret liste over din medicin med til din første konsultation hos os, og fortæl os hvis der er ændringer.

Se medicinkortet på sundhed.dk

Brug Patientguiden

Patientguiden er Rigshospitalets digitale opslagsværk, hvor du kan få gode råd og redskaber til dit forløb i sundhedsvæsenet. Du kan fx finde informationer om dine rettigheder, og hvilke ressourcepersoner, der kan hjælpe dig i forskellige situationer.

Du kan også hente forskellige tjeklister, som kan hjælpe dig med at forberede dine samtaler på hospitalet og skabe overblik over dit sygdomsforløb. 

Gå til rigshospitalet.dk/patientguiden 

Lyt til patientfortællinger

Vi har på Rigshospitalet lavet en række podcasts, hvor patienter, pårørende og fagfolk fortæller om, hvordan det er at leve med alvorlig sygdom tæt inde på livet. Podcastene giver inspiration til forskellige måder at tackle både hverdagen og de eksistentielle spørgsmål der melder sig. 

Vi anbefaler, at du hører disse på et tidspunkt hvor du har ro til at lytte. Evt. med en pårørende som også lytter med. Det kan give anledning til givende samtaler. Samtaler som det ind i mellem kan være svært at tage. 

Lyt på rigshospitalet.dk/patientpodcast

Forskning

Du kan blive spurgt, om du vil deltage i et af vores forskningsprojekter. Forskning er en forudsætning for, at vi hele tiden kan forbedre vores behandlinger. Det er helt frivilligt at deltage. Deltagelse kræver altid et skriftligt informeret samtykke. 

Forskningen kan støttes af offentlige eller private fonde, medicinalindustrien eller ved donationer. 

Spørg personalet, hvis du vil vide mere. 

Redaktør