Forældre er den bedste medicin

​En blodprøve, en skanning eller et drop, der skal lægges ind i armen. Det er procedurer, som mange tusinde børn og unge skal igennem på Rigshospitalet hvert år, og det kan gøre ondt. Men forældre er den bedste medicin mod smerter og angst, fortæller Videnscenter for Børnesmerter i en ny kampagne, der skal lære sundhedsfaglige at samarbejde mere med forældrene om, hvad vi kan gøre for at mindske barnets angst og smerter under behandling på hospitalet.

'Forældre er den bedste medicin' er en videreudvikling af det tiltag, som Videnscenter for Børnesmerter lancerede for to år siden for at 'undgå ufrivillig fastholdelse af børn og unge under smertefulde procedurer'. Sammen med initiativet for to år siden udgav Videnscenter for Børnesmerter en række råd til sundhedsfaglige om, hvordan de kan undgå at holde børn fast under smertefulde procedurer. Disse råd, kaldet 'De 4 obligatoriske', omfattede råd som at give lokalbedøvende creme til børn, amme eller give sukkervand til børn under 1 år samt råd om afledning og samarbejde med barnet om selve proceduren.

De gode råd til forældre er nedfældet i en folder til forældre: 'Hjælp dit barn med at klare smertefulde indgreb' og et lommekort til sundhedsfaglige med systematiserede spørgsmål til forældre om samarbejdet med forældrene om barnets smerteoplevelse, og hvilke råd de kan give forældrene. Aftalerne med forældrene eller unge om samarbejdet dokumenteres i Sundhedsplatformen og kan ses i fanen FYI.

Informationer til forældre

Download pjecen 'Hjælp dit barn med at klare smertefulde indgreb' til forældre (pdf, åbner nyt vindue)

Informationer til sundhedsfaglige

Download lommekortene til sundhedsfaglige (pdf, åbner nyt vindue)

Se præsentationen af initiativet til gå-hjem-møde på Rigshospitalet (pdf, åbner nyt vindue)


Redaktør