Babylancen

Babylancen er et køretøj, der er specialdesignet ud fra de erfaringer, man igennem mange år har gjort sig i Region Hovedstaden med akuttransport af syge børn. Babylancen indeholder den nyeste teknologi og viden inden for området og sikrer en endnu højere kvalitet i plejen og behandlingen af barnet undervejs til Rigshospitalet, hvor børnene kan få specialiseret behandling. Samtidig er den indrettet, således at forældrene også kan være med og således ikke adskilles fra deres barn – selv under en transport. 

babylancen

Babylancen set udefra.

Det højt specialiserede udrykningskøretøj skal sikre, at barnets tilstand forbliver stabil. For at mindske støj og vibrationer, som stresser børnene, er Babylancen luftaffjedret, og kuvøsen står på gummihjul. Babylancen er lydisoleret, ligesom den er udstyret med avancerede muligheder for at indstille lyskilder, sådan at der tages hensyn til barnet uden at gå på kompromis med personalets arbejdsforhold. 

babylancen indvendigt

Behandlerrummet i Babylancen.

Babylancen indeholder en computer og elektronisk adgang til barnets journal. Teamet kan derfor bruge transporttiden ud til barnet på at forberede sig bedst muligt. Behandlerteamet kan også kommunikere direkte med både chaufføren og med politiet. Det betyder i praksis, at chaufføren kan starte bilen og gøre liften klar, når transportteamet er på vej ned til bilen med barnet i kuvøsen, samt at politiet kan anmodes om assistance til eskorte, f.eks. hvis barnet er meget sygt og ustabilt, og der er meget trafik på vejene.

personale ser babylancen

Personalet ser Babylancen for første gang i 2016. På billedet ses også den omtalte lift.

I udviklingen af Babylancen har forældreinddragelse været i fokus. Køretøjet er indrettet med to rum. Et familierum med fire sæder, hvor familien kan sidde og se deres barn gennem en rude samt på en fladskærm med opkobling til et live-feed-kamera under hele transporten. Derudover findes der et behandlerrum, hvor barnet ligger i kuvøsen, og der er plads til fagpersoner og specialister rundt om barnet. Under transporten kan personalet direkte briefe forældre om, hvordan deres barn har det. Hvis alt er stabilt, kan én af forældrene bytte plads med én fra behandlerteamet og sidde ved barnet. 

babylancen invendigt

Familierummet i Babylancen.

Læs mere om Babylancens første tur i 2016.Redaktør