Opvågning efter operation i Afdeling for Bedøvelse og Operation

Når dit barn er blevet opereret, bliver det kørt til Opvågning 4013.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Opvågning 4013 er det sted, hvor barnet overvåges efter operation, inden barnet er klar til at komme op på en patientstue eller hjem.

Når dit barn bliver kørt til opvågningen, vil du få besked af personalet på operationsstuen eller af opvågningssygeplejersken, så du kan være hos dit barn, når det kommer til sig selv igen efter bedøvelsen.           

Børn kan tage lang tid om at vågne op

Vær forberedt på, at det for nogle børn er helt normalt at sove i lang tid efter, at operationen er overstået.  Det er ikke et dårligt tegn.     

​Vi holder øje med dit barn

Vi holder nøje øje med dit barn under opvågningen, og derfor vil barnet stadig have forskellige målere og elektroder på for at måle puls og hjerterytme samt mætningen af ilt i blodet.  
​​Nogle børn ligger også med en maske tæt ved ansigtet, hvor det får ilt. 
Hvor længe dit barn skal ligge i opvågningen, afhænger af hvilken type bedøvelse barnet har fået og omfanget af den operation eller undersøgelse, dit barn har været igennem. Når dit barn er helt vågen, og det har fået lidt at drikke og evt. spise, vil barnet blive kørt tilbage til sengeafsnittet.

Fakta om Opvågning 4013

Opvågning 4013 er en del af Afdeling for Bedøvelse og Operation og ligger på afsnit 4013, opgang 4, 1. sal. Opvågningen i Juliane Marie Centret modtager årligt ca. 8300 patienter efter anæstesi og operation, hvilket svarer til ca. 30 patienter om dagen.

​Opvågningen har åbent alle hverdage fra kl. 7.45-19.00. Hvis du skal i kontakt med en patient på Opvågning 4013 skal du blot henvende dig i receptionen ved opvågningsafsnittet.
I opvågningen kommer både patienter, der skal opereres eller undersøges uden indlæggelse, Der kommer patienter, der skal bedøves og opereres, og patienter, der  skal tale med anæstesilæge eller skal have anlagt perifert venekateter eller taget blodprøver.

Opvågningen har 13 sengepladser, hvoraf 6 pladser primært er til gynækologiske/obstetriske patienter og 4 pladser til kirurgiske og medicinske børn. Der er fire opvågningssygeplejersker ansat, som observerer, plejer og behandler de patienter, der er i opvågningen.  
 
Til Opvågning 4013 er der tilknyttet en ansvarlig anæstesilæge.
Redaktør