Svimmelhed

Som det første hospital i Europa har Rigshospitalet indført en ny behandling for svimmelhedssygdomme. Det Vestibulære afsnit i Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi tilbyder behandling af komplicerede tilfælde af øresten (= krystalsyge) med ny Epley Omniax-stol.

​​


Med Epley Omniax-stolen 
(der er 
doneret til afdelingen af 
A.P. Møllers 
Familiefond) kan man blandt 
andet 

behandle øresten, der er en af de 
hyppigste årsager til svimmelhedssygdom.​


Fakta om øresten 

Øresten går også under navnet 'godartet positions svimmelhed' (Benign Paroxysmal Positions Vertigo - BPPV). Uvist hvorfor vil løsrevne kalkkrystaller engang imellem hos nogle patienter bevæge sig ind i en af det indre øres tre buegange og dermed hindre buegangens naturlige væskebevægelser, når hovedet roteres. Det betyder, at der registreres et forkert signal fra det indre øre, og at man bliver svimmel.

Henvisning til behandling

Hvis man har bopæl uden for Region Hovedstaden, skal man henvises fra speciallæge i øre-næse-halssygdomme eller fra en øre-næse-halsafdeling. 
Vi gør opmærksom på, at mange tilfælde af sygdommen vil kunne behandles effektivt i speciallægeregi eller på speicalafdeling. 
Har man bopæl i Region Hovedstaden, kan man henvises direkte fra praktiserende læge.


Ventetid på behandling

Der er for tiden flere måneders ventetid på behandling. Vi arbejder på at øge antallet af behandlinger for at nedbringe ventetiden.

Redaktør