Sygeplejen i Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi

Her på siden kan du læse alt om sygeplejen i Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi. Bliv blandt andet klogere på den udvikling og forskning, der sker og læs om uddannelse.

​​​​​​​​​

Inden for sygeplejen udarbejdes og implementeres en række forskellige udviklings- og forskningsprojekter inden for væsentlige specialereleaterede sygeplejefaglige problemstillinger - med udgangspunkt i implementering af den evidensbaserede sygepleje og Strategi for sygeplejeforskning i HovedOrtoCentret.

I den samlede sygeplejefaglige ledergruppe arbejdes der målrettet med strategien for sygeplejen i Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi, således at uddannelse, undervisning og satningsområder løbenden planlægges, koordineres og følges op. Eksempelvis kan nævnes afdækning af metode/indhold af den sygeplejefaglige rehabilitering af den hoved-halskirurgiske kræftpatient, vejledning/opfølgning ift. rygestop samt sygepleje og ernæring til patienter med Reefeeding Syndrom samt sygepleje og informationsbehov hos den elektive Øre-næse-halskirurgiske patient i accelerede forløb.

Udvikling af sygeplejen

I sygeplejen i Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi arbejder vi konstant med at blive mere effektive. Derfor iværksættes der løbende udviklingsprojekter i afdelingen. 

Satningsområder i 2014-15   

  • Hjemmebehandling

  • Sygeplejeambulatorium på Gentofte

  • Behov for rehabiliteringssamtaler med kræftpatienter

  • Pilotprojekt om mundhulelræft

  • Akutte patienter

  • Styrke og sikre patientovergangen


Redaktør