Fysioterapi, klinik 3001 – Blegdamsvej

Fysioterapeuterne på Rigshospitalet behandler indlagte og i begrænset omfang ambulante patienter tilknyttet Rigshospitalet.
​​I Klinik for Fysioterapi på afsnit 3001 er der gode og rummelige træningsfaciliteter til rådighed, hvor meget af den individuelle træning med vores indlagte og ambulante patienter finder sted. Klinikken råder over en række træningsudstyr som fx kondicykler, styrketræningsmaskiner og bolde og måtter, samt mere avanceret træningsudstyr til belastede patienter. Træningsfaciliteterne benyttes også til holdtræninger af både indlagte og ambulante patienter, og udlånes efter aftale til visse eksterne brugere, typisk foreninger og aftenskoler. 

Udover klinikkens egne træningsfaciliteter, findes der også træningsmuligheder på sengeafsnittene, hvor indlagte patienter også vil opleve at deres behandling og genoptræning med ergo- og fysioterapeuterne foregår.    

Klinikkens lymfødemambulatorie holder til i afsnit 3001, hvor patienter med sekundært lymfødem behandles. Sekundært lymfødem opstår, hvis lymfesystemet er beskadiget f.eks. efter operation og/eller strålebehandling. Du kan her læse mere om hvad lymfødem er og hvilken behandling der gives.   

I afsnittet træner også veteranerne, som er træning for sårede soldater, hvor de modtager fysioterapeutisk behandling og genoptræning. Du kan her læse mere om træning til veteraner​.    


Redaktør