​​​​​​​​​​​​​​​

Hjerterytmeforstyrrelser

​Undersøgelser og behandlinger af hjerterytmeforstyrrelser.

​Ablation - hjerterytmeforstyrrelser

Hvert år bliver mange mennesker ramt af en rytmeforstyrrelse i hjertet, uden at den udgør en akut trussel på livet. Men uden behandling kan rytmeforstyrrelsen på længere sigt forringe livskvaliteten og give et dårligere fysisk og psykisk helbred.

Behandlingen af hurtig hjerterytme har tidligere udelukkende været medicinsk. I dag har vi mulighed for at give en mere effektiv behandling med såkaldt overbrænding/ablation. Læs mere i pjecen nedenfor.

Atrieflagren (forkammerflagren)
Behandlingen af hurtig hjerterytme har tidligere udelukkende været medicinsk. I dag har vi mulighed for at give en mere effektiv behandling med såkaldt overbrænding/ablation.

Indlæggelsesperioden i forbindelse med behandlingen er i gennemsnit 2 dage, og pjecen nedenfor beskriver forløbet før, under og efter indgrebet.

Atrieflimren (forkammerflimren)
Ved atrieflimren opstår en meget hurtig og uregelmæssig impulsdannelse i hjertets forkamre. Dette betyder, at sinusknuden midlertidigt bliver sat ud af funktion.

Behandlingen af atrieflimren og atrieflagren er ofte medicinsk eller foregår ved almindelig ablation. Læs mere i pjecen nedenfor.

Elektrofysiologisk undersøgelse
Der findes mange forskellige former for rytmeforstyrrelser i hjertet. For at kunne give den rigtige behandling er det vigtigt at vide, præcis hvilken type rytmeforstyrrelse der er tale om. Dette kan opnås gennem en elektrofysiologisk undersøgelse.

Formålet med undersøgelsen er at fremprovokere den hurtige hjerterytme, der kan være årsagen til dine symptomer.  Læs mere i pjecen nedenfor.

Pacemaker (PM)
Har man problemer i hjertets ledningssystem, får man en langsom hjerterytme (puls).

Dette kan afhjælpes ved at indoperere en pacemaker. En pacemaker er et lille, batteridrevet apparat - nærmest en lille computer - som er forbundet med en eller to elektroder (ledninger), der via en blodåre på brystkassen er ført ned i hjertet. Læs mere i pjecen nedenfor.

​ICD (Implantérbar Cardioverter Defibrillator)
Har man haft, eller er man i høj risiko for at få, anfald af livstruende, hurtig hjerterytme, ventrikulær takykardi (VT) eller ventrikelflimmer (VF), kan man ud over medicinsk behandling indoperere en særligt avanceret pacemaker - en ICD. 

En ICD er en lille batteridrevet computer, der bl.a. kan give et elektrisk stød/shock, hvis en hurtig, livstruende rytmeforstyrrelse opstår. Læs mere i pjecen nedenfor.

Redaktør