Microarray Center

​Rigshospitalets Microarray Center er en integreret del af Afdeling for Genomisk Medicin, som udfører analyser baseret på microarray-teknologi.

Rigshospitalets Microarray Center er en integreret del af Afdeling for Genomisk Medicin, som udfører analyser baseret på microarray-teknologi. Microarray Centret består af to akademikere med molekylærbiologisk baggrund, en bioinformatiker og fire laboranter.  Vi tilbyder analyser af gen-ekspression (transskription), kopitalsvariationer og miRNA-profiler, samt bioinformatisk behandling af data. Den største fordel ved brug af microarray-teknologi er en kort svartid og meget robuste resultater.

Til rutinediagnostik bruger vi microarrays til for eksempel brystkræft-subklassificering, risikovurdering og stratificering af børn med hjernetumorer (neuroblastoma) og til at identificere mulige mål til målrettet kræftbehandling af patienter inkluderet i Fase 1/Forsøgsbehandling, klinik 5011/5013. Udover diagnostikken deltager Microarray Centret i en række af interne og eksterne projekter. Vi vejleder også gerne med eksperimentelt design og yder hjælp ved brug af microarray-relateret-softwares.

Redaktør