Velkomstinformation for færøske og grønlandske patienter

I Afdeling for Karkirurgi behandler vi patienter, som har behov for medicinsk og kirurgisk behandling ved sygdomme i pulsårer og blodårer uden for selve hjertet. Vi modtager og behandler patienter fra hele Danmark, Grønland og Færøerne.

Rigshospitalet modtager og behandler hver dag året rundt patienter fra hele Danmark, Grønland og Færøerne. Hospitalet er en del af Region Hovedstaden og har mere end 100 højt specialiserede afdelinger og funktioner placeret i København og i Glostrup.

Et trygt og godt forløb

For os er omsorg, behandling og information vigtige dele af et trygt og godt forløb på hospitalet. Vi arbejder for, at du får en personlig og professionel behandling, og at du i mødet med hospitalet får den nødvendige information og vejledning.

Du er altid velkommen til at kontakte afdelingen, hvis der er noget, du er i tvivl om. Du kan finde kontaktinformationer i indkaldelsesbrevet eller på www.rigshospitalet.dk.

Patientrettigheder

Du har altid ret til at få at vide, hvad du fejler, hvilke muligheder for behandling der findes, og hvilket resultat du kan forvente af behandlingen. Du skal altid give dit samtykke, dvs. selv bestemme, om du vil gennemgå den undersøgelse eller behandling, som vores personale tilbyder dig. Læs mere om dine rettigheder på www.regionh.dk/patientrettigheder.

Du har ret til at se, hvad der står i din patientjournal, og de kan bede afdelingen om at få en kopi. Afdelingens læger kan gennemgå den med dig, hvis du ønsker det.

Café, kiosk og andre tilbud

I tiden mellem undersøgelser og behandling har hospitalet forskellige tilbud i stueetagen med et varieret udvalg af mad og kioskvarer.
I stueetagen på Blegdamsvej finder du kirke, bederum, hvilerum samt Rigets Have, hvor du og dine pårørende kan slappe af. Der er rygeforbud i haven.
På Patientbiblioteket i forhallen kan du låne bøger, musik og film eller læse dagens aviser. Hver uge er der forskellige arrangementer som fx koncerter, foredrag eller noget for børn.
Læs mere om alle vores tilbud på www.rigshospitalet.dk/praktik.

Internet, tv, radio og telefon

På sengestuerne er der mulighed for at høre radio og se tv. Desuden kan du ringe gratis til alle telefoner i Danmark og på internettet. Rigshospitalets Gæstenet er gratis, hvis du medbringer en bærbar pc, tablet eller smartphone. Spørg personalet hvordan du får adgang til ”gæstenettet”

Røgfrit hospital

Rigshospitalet er røgfrit hospital – både indenfor og udendørs. Det gælder også e-cigaretter. Benyt venligst rygepavillonen, der ligger mellem opgang 2 og 44, hvis du vil ryge under dit ophold på hospitalet.

Vil du vide mere?

På vores hjemmeside www.rigshospitalet.dk kan du finde yderligere praktisk information, læse mere om hospitalet og få oplysninger om sygdomme og behandlinger, indlæggelse og besøg.

Om Afdeling for Karkirurgi

Afdeling for Karkirurgi består af ambulatorium 3111 samt sengeafsnittene 3113 og 3114. Afdelingerne er placeret i det store centralkompleks ved opgang 3, 11. etage.

Afdeling for Karkirurgi behandler patienter, som har behov for medicinsk og kirurgisk behandling ved sygdomme i pulsårer og blodårer uden for selve hjertet.
Sengeafdelingerne består af to afsnit samt et mindre opholdsrum. I opholdsrummet serverer vi maden i buffeten for de oppegående patienter. På grund af hygiejne er personalet behjælpelig med at servere maden. Sengeliggende patienter får bragt mad ind på stuen.

I opholdsrummet kan du forsyne dig med drikkevarer døgnet rundt. Det er af hygiejniske grunde ikke muligt at opbevare egen mad og drikke i køleskabene.

Hver stue er indrettet med toilet, fjernsyn, radio og telefon. Telefonen kan benyttes frit. Du har mulighed for selv at ringe og modtage opkald. For at ringe ud fra hospitalet tastes ”0”. For at benytte fjernsyn og radio skal der tilsluttes høretelefoner, der kan medbringes eller købes i Rigshospitalets 7eleven. Du kan benytte trådløst internet på afdelingen.

Medbring

Dit program for dagen består af flere dele. Forbered dig derfor på, at der kan være ventetid ind imellem.

Derfor er det en god ide at medbringe læsestof. Derudover bedes du medbringe:

  • opdateret medicinliste
  • egen medicin til indlæggelsen
  • evt. morgenkåbe, badetøfler og toiletartikler
  • høretelefoner til fjernsyn/radio (kan også købes i Rigshospitalets 7eleven).

Dagsrytme

På sengeafdelingen har vi følgende rytme:

  • morgenmad kl. 8.00
  • stuegang mellem kl. 9.00-11.00 + efter behov
  • frokost kl. 12.00
  • aftensmad ca. kl. 17.30.

Pårørende

Dine pårørende er altid velkomne i afdelingen. Vi gør dog opmærksom på, at andre patienter ikke må forstyrres.
Dine pårørende har mulighed for at kontakte den plejeansvarlige sygeplejerske, hvis de har spørgsmål til f.eks. operation, behandling eller det videre forløb. Vi opfordrer til, at dine pårørende ringer efter kl. 11.00.
Har du flere pårørende, opfordrer vi til, at der er én, der sørger for at viderebringe informationer til de andre pårørende.

Med venlig hilsen

Afdeling for Karkirurgi
Telefon: 35 45 24 07
E-mail: karkirurgi.rigshospitalet@regionh.dk

Redaktør