Velkommen til afsnit 6052

Heri findes information om, hvad der skal ske under indlæggelse med hensyn til diverse undersøgelser, selve operationen, tiden efter operationen og udskrivelsen.

Plejepersonalet i Afdeling for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling vil med denne pjece gerne byde dig velkommen. Pjecen er et supplement til pjecen ”Velkommen til Rigshospitalet”. Vores hensigt med denne pjece er at informere dig om nogle praktiske forhold og besvare nogle af de spørgsmål, som du og dine pårørende kan have til indlæggelsen. Vi tilstræber, at det er den samme gruppe af personale, der tager sig af dig under hele indlæggelsen. Du vil få tildelt en sygepleje - og lægefaglig kontaktperson på indlæggelsesdagen. Disse er i samarbejde med dig ansvarlige for dit indlæggelsesforløb.

Information

Vi ønsker, at du er godt informeret om, hvad der skal ske under din indlæggelse med hensyn til diverse undersøgelser, selve operationen, tiden efter operationen og udskrivelsen. Spørg endelig, hvis der er noget du er i tvivl om eller ønsker at vide mere om. Vi informerer kun dine pårørende efter aftale med dig. Du er meget velkommen til at have en pårørende med til samtaler med det sundhedsfaglige personale. Det kan være en god ide, at være flere om at modtage vigtig information om behandlingsforløbet.

Hvad skal der ske den første dag i sengeafsnittet?

I løbet af formiddagen vil du:

  • tale med en sygeplejerske i modtagelsesrummet.
  • få skrevet journal af en læge i modtagelsesrummet, hvis dette ikke allerede er gjort ved forundersøgelsen i klinikken
  • få taget blodprøver
  • tale med en narkoselæge om bedøvelsen
  • eventuelt få foretaget supplerende undersøgelser.

Om eftermiddagen vil du:

  • tale med en sygeplejerske om indlæggelsen og få svar på eventuelle spørgsmål
  • tale med den læge, der skal operere dig. Han/hun vil forklare dig om operationen og besvare dine spørgsmål.

Ventetid

Der kan være en del ventetid i løbet af dagen, men vi tilstræber, at du er færdig med dagens program inden kl. 16.00. Hvis du i løbet af dagen har behov for at forlade afsnittet, bedes du fortælle det til plejepersonalet.

Besøgstid

Dine pårørende er altid velkommen til at besøge dig på hospitalet. Vi har ingen faste besøgstider.

Mad og drikkevarer

Du kan indtage alle dagens måltider i det fælles spiseareal. Personalet serverer maden for dig. Du kan frit forsyne dig med drikkevare fra køleskabet ved buffeten. Husk at benytte håndspritten inden du tager mad og drikkevare. Dine besøgende kan desværre ikke få serveret mad i afdelingen, men der er mulighed for, at de kan købe mad og drikke i stueetagen. 

  • Morgenmad kl. 08.00-09.00
  • Frokost kl. 11.30-12.30
  • Aftensmad kl. 17.30-18.30

Der vil blive sat kaffe, te og kage frem om eftermiddagen og om aftenen. 

Kiosken

Der er en kiosk i forhallen, der har åbent hele døgnet, alle dage, året rundt. 

Flytning til anden sengestue

Afdelingen modtager akutte patienter hele døgnet, hvilket betyder at du kan blive flyttet til en anden sengestue under din indlæggelse.

TV og internetadgang

Der er installeret TV på alle stuer. Det er gratis at se TV. Du må også bruge din mobiltelefon. Der er fri internetadgang.

Redaktør