Velkommen til Øre-, Næse- og Halskirurgi og Kæbekirurgi, sengeafsnit 7054

I sengeafsnittet er der plads til 33 indlagte patienter. Sengestuerne er enestuer med toilet og bad.

I denne patientinformation finder du en række praktiske oplysninger, som kan være brugbare i forbindelse med din indlæggelse.

Fakta om afdelingen og sengeafsnittet

I afdelingen undersøges og behandles patienter med sygdomme i øre- næse- og halsområdet og kæbeområdet. Vi modtager patienter, der skal behandles akut samt patienter, der indkaldes til planlagte – primært kirurgiske behandlingsforløb. I sengeafsnittet er der plads til 33 indlagte patienter. Sengestuerne er enestuer med toilet og bad.

Indlæggelse i sengeafsnittet

Du bliver indlagt i sengeafsnittet via Traumecentret (TC) eller Operationsmodtagelse og operationsafsnittet (OMO).

Ved ankomsten vil du blive taget imod af en sygeplejerske, der vil hjælpe dig med at blive installeret på stuen. Sygeplejersken vil evt. også måle værdier (blodtryk, puls og temperatur).

Hvis du kommer fra Traumecentret, vil din behandling ofte være påbegyndt, og du vil herefter følge dagens forløb i afsnittet.

Hvis du kommer fra OMO, vil du også følge dagens forløb i afsnittet. Du vil komme til at tale med en læge ved aftenstuegang, som, i korte træk, kan gennemgå din operation.

Dagens forløb i sengeafsnittet

 • Kl. 06 går sygeplejerskerne rundt med smertestillende medicin samt intravenøse antibiotika, dvs. (medicin, der drypper ind i en blodåre).
 • Kl. 7-8 måler sygeplejerskerne værdier (blodtryk, puls og temperatur) og den resterende medicin gives.
 • Kl. 8-9 serverer måltidsværterne morgenmad fra buffeten i spiseområdet.
 • Kl. 9:30-14 er der stuegang ved læger og sygeplejersker.
 • Kl. 12 udleveres middagsmedicin og perso- nalet serverer frokost fra buffeten i spise- området.
 • Kl. 15:30 Vagtskifte
 • Kl. 16-20 er der aftenstuegang på operati- onsdagen.
 • Kl. 17 udleverer sygeplejerskerne aftenme- dicin
 • Kl. 18-18:30 serverer måltidsværterne aftensmad fra buffeten i spiseområdet.
 • Kl. 20 måler sygeplejerskerne værdier (blodtryk, puls og temperatur)
 • Kl. 22 udlever sygeplejerskerne natmedicin

Mad og drikke

Du kan indtage alle dagens måltider i det fælles spiseareal. Måltidsværterne serverer maden fra buffet. Du kan frit forsyne dig med drikkevarer fra køleskabet i spisearealet. Du bedes spritte dine hænder, før du åbner køleskabet. Hvis du ønsker anden mad eller drikke end det, vi kan tilbyde, er der mulighed for at købe alternativer i caféen i stueetagen. Vi har desværre ikke mulighed for at opbevare madvarer på køl eller tilbyde opvarmning af medbragt mad. Dine besøgende kan købe madbilletter i caféen og spise sammen med dig fra buffeten i spisearealet. 1 madbillet koster 40 kr. Morgenmad koster 1 madbillet. Frokost og aftensmad koster 2 madbilletter.

Værdigenstande

Der forekommer desværre tyveri på hospitalet, og vi har ikke mulighed for at erstatte stjålne eller tabte værdigenstande. Vi vil derfor opfordre dig
til at lade kostbare genstande, smykker og større pengebeløb blive derhjemme. Ved indlæggelsen får du udleveret en nøgle til et skab på stuen, der kan aflåses. Nøglen bedes du selv passe godt på.

Tøj og toiletsager

Du skal medbringe dine egne toiletsager. På operationsdagen vil du få hospitalstøj på. I dagene efter operationen kan du igen bruge dit eget tøj. Det er en god idé at medbringe noget behageligt tøj og indendørs sko.

Medicin

Er du vant til at tage medicin dagligt, skal du medbringe en oversigt over medicinen og medbringe medicinen i den originale emballage. Hvis du tager naturmedicin, skal du også med- bringe denne, da vi ikke udleverer naturmedicin. Det er vigtigt, at du oplyser lægen om al den medicin, du tager, - inkl. naturmedicin - så vi kan tage højde for dette under din indlæggelse.

Røgfri zone

Rigshospitalet er et røgfrit hospital.

Besøgstider

Der er fri besøgstid. Vi henstiller dog til, at alle tager hensyn til øvrige patienter i sengeafsnittet. Du og dine besøgende er velkommen til at anvende opholdsstuen.

Dine pårørende er velkomne til at ringe til sengeafsnittet på telefonnummeret, du ser på forsiden af denne pjece

Transport og parkering

Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet. Har du abonnement på Falck kan du benytte dette. Patienter, der skal indlægges, samt pårørende og øvrige gæster, kan desværre ikke parkere på Rigshospitalets område i længere tid. Efter kl. 15.00 er det dog muligt at stille sin P-skive på Patientpladserne, dette giver ret til 2 timers parkering på disse pladser fra kl. 15.00-06.30.

Dine rettigheder som patient

I pjecen ”Patientens rettigheder” kan du læse om aktindsigt i journaler, klagemuligheder i det danske sundhedsvæsen og forsikringsregler. Du kan finde pjecen kan i klinikken.

Telefon og internet

Du må gerne bruge din mobiltelefon og internet under dit ophold i sengeafsnittet. Du kan komme gratis på internettet ved det trådløse internet, Gæstenet.

TV

Der er gratis TV på alle sengestuer.

Samtaler med præst eller imam

Der er ansat tre præster og en imam på Rigshospitalet. Hvis du ønsker at tale med en af dem, kan sygeplejerskerne hjælpe dig med at formidle kontakten.

Bibliotek

Alle er velkomne på hospitalets patientbibliotek. Det ligger i stueetagen ved hovedindgangen. På biblioteket kan du låne bøger, musik, lydbånd, film og spil. Der er også computere med netadgang til fri afbenyttelse. Bibliotektet kan kontaktes på 35 45 44 04. angående hjælp til lån, hvis du ikke har mulighed for selv at komme ned til biblioteket.

Yderlig information

For flere informationer se Rigshospitalets hjemmeside: www.rigshospitalet.dk

Ved akutte problemer/spørgsmål:

Ved akutte problemer, ring til Kæbekirurgi, klinik 2002: Mandag–fredag kl. 9.30-11.30 og kl. 13.00-15.00. Tlf. 35 45 20 02 (vælg sygeplejerske).

Udenfor træffetid:

Kæbekirurgi, sengeafsnit 7054, opgang 7, 5. sal.
Telefon 35 45 70 54

Redaktør