Velkommen til Klinik for Børn og Unge med Gigt- og Bindevævssygdomme

Vi vil med dette informationsmateriale give dig og din familie en kort beskrivelse af Klinik for Børn og Unge med Gigt- og Bindevævssygdomme

Vi vil med dette informationsmateriale give dig og din familie en kort beskrivelse af Klinik for Børn og Unge med Gigt- og Bindevævssygdomme, samt hvad der skal ske, når du kommer til undersøgelse.

Om klinikken

I Klinik for Børn og Unge med Gigt- og Bindevævssygdomme kommer børn og unge med børneleddegigt og andre bindevævssygdomme. 
I klinikken vil du møde både læger, sygeplejersker og sekretærer, som arbejder tæt sammen for at give dig den bedst mulige behandling.

Samtaler og undersøgelser i klinikken

Når du kommer til undersøgelse i klinikken, vil du blive set af en børnelæge med særlig viden om børneleddegigt og bindevævssygdomme. Lægen undersøger dig og beslutter, hvilke undersøgelser du skal have lavet for at finde den rigtige behandling. 

Nogle gange er det nødvendigt, at vi laver en ultralydsundersøgelse af dine led, og at du afleverer en urinprøve eller skal have taget blodprøve. Før vi tager blodprøver, kan du få noget lokalbedøvende creme på huden, så du stort set ikke kan mærke stikket.

Sygeplejerskerne er med til at koordinere dit besøg i klinikken, bestille blodprøver og andre undersøgelser. Hos sygeplejersken kan du lære om ny medicin og evt. få udleveret medicin. Spørg endelig, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Henvisning til andre afdelinger

Hvis lægen mener, der er brug for andre undersøgelser eller specialister, kan han eller hun henvise dig til undersøgelse på andre afdelinger som 
f.eks. røntgenafdelingen, øjenafdelingen, tandlægeskolen eller ultralydsafdelingen på Gentofte Hospital.

Svar på prøver og undersøgelser

Din behandlingsansvarlige læge ser alle svar på blodprøver og andre undersøgelser. Du får svaret ved næste besøg, medmindre lægen vurderer, at der er behov for at kontakte dig før næste besøg.

Hvor finder du os

Klinik for Børn og Unge med Gigt- og Bindevævssygdomme finder du i opgang 42, 7. sal, afsnit 4272, Rigshospitalet Juliane Maries vej, 2100 København Ø.
Opgang 42 er opgangen ved siden af opgang 4.

Ventetid

Vær forberedt på, at der kan være lidt ventetid, da nogle undersøgelser tager længere tid end planlagt. Vi anbefaler derfor, at du tager noget med at læse i, en computer eller lign. 

Parkering og transport

Husk, at det kan være meget svært at finde en parkeringsplads tæt på 
Rigshospitalet. Læs mere om parkering og mulighed for transportgodtgørelse på: www.rigshospitalet.dk > Praktisk Information. Spørg personalet, hvis du er i tvivl.

Redaktør