Velkommen til Afdeling for Urinvejskirurgi

Afdelingen behandler og plejer patienter med kirurgiske sygdomme i nyrer, urinveje, blære og mandlige kønsorganer.

Afdelingen behandler og plejer patienter med kirurgiske sygdomme i nyrer, urinveje, blære og mandlige kønsorganer.

I denne velkomstpjece har vi samlet nogle oplysninger, som du kan få brug for som patient i Afdeling for Urinvejskirurgi.

Afdelingen ledes af:
Ledende overlæge Malene Rohrsted
Ledende oversygeplejerske Elisabeth Lippert
Afdelingssygeplejerske Maja Zimmermann & Anne Vestergaard.

Afdelingen holder til i opgang 2 på 11. etage, sengeafsnit 2113 og 2114. Her finder du også vores klinik, 2111.

Personalet i afdelingen er: læger, sygeplejersker, sosu-assistenter og sekretærer. Desuden er der personale under uddannelse i afdelingen.

Behandling og pleje

Behandlingen og plejen i afdelingen er tilrettelagt således, at du som patient hovedsageligt bliver behandlet og plejet af det samme personale. Du er derfor tilknyttet et af de fire teams afdelingen har:

  • Gult team (blære).
  • Blåt team (nyre).
  • Rødt team (prostata).
  • Grønt team (øvrige urinveje).

Du ser ikke nødvendigvis en læge hver dag, men du vil blive tilset af en læge i det omfang du, lægen eller sygeplejersken finder behov for det. Det er selvfølgelig altid muligt for dig (eventuelt sammen med dine pårørende) at aftale en speciel tid til en samtale med en læge.

Du kan blive tilbudt at deltage i et forskningsprojekt

Rigshospitalet er et forskningshospital. Derfor kan du i forbindelse med din behandling hos os blive tilbudt at deltage i et eller flere forskningsprojekter. Vi forsker for at udvikle bedre behandling til vores patienter – nu og i fremtiden.

Praktiske forhold

Besøgstid

Der er fri besøgstid. Besøgende bedes dog tage hensyn til de andre patienter og arbejdsgangen på sygehuset.

Vagtskifte

Personalet har vagtskifte kl 7.30, 15.30 og 23.30. Vi anmoder om, at du og dine pårørende begrænser henvendelser på disse tidspunkter- med mindre der er akut behov for hjælp.

Spisetider

Alle måltider serveres fra buffet ved køkkenet af personalet.

Serveringstiderne er:

Morgenmad klokken 08.00 - 08.45
Frokost klokken 12.00 - 12.45
Aftensmad klokken 18.00 - 18.30

Derudover er der altid kolde drikkevarer i køleskabet, mellemmåltider, ligesom der også er eftermiddags- og aftenkaffe, samt te.

Rygning

Rygning er ikke tilladt på Rigshospitalet.

Personlige ejendele

Du skal undlade at medbringe værdigenstande. Til hver sengeplads er der et skab med nøgle. Her kan du opbevare dine personlige ejendele. Når du ikke er på afdelingen, kan personalet opbevare nøglen. Hvis værdigenstande medbringes, er det på eget ansvar. Vi har ikke mulighed for at erstatte stjålne eller bortkomne ting.

Medbring gerne eget tøj og morgenkåbe, så du kan færdes på hospitalet.

TV og telefon

Der er TV ved hver sengeplads. Du skal bruge høretelefoner, som du enten kan medbringe hjemmefra eller købe i 7-eleven i stueetagen. Du kan ringe gratis til danske numre.

Internetadgang

Du kan få adgang til internettet via hospitalets trådløse netværk.

  • Vælg RegHGaest
  • Åbn internet
  • Indtast e-mail og log på

Blomster og potteplanter

Nogle blomster kan give allergi hos personale, patienter og pårørende. Derfor kan vi desværre ikke have liljer og stærkt duftende blomster på sengeafsnittet. Potteplanter, sammenplantninger og dekorationer, der indeholder jord, må ikke medbringes af hensyn til hygiejnen. Vaser til blomster kan lånes, spørg personalet.

I øvrigt

Der kommer en biblioteksvogn rundt i afdelingen. I stueetagen er der cafeteria, 7-eleven, bageri, bibliotek, hæveautomat, kørselskontor og mødested for Falck.

I stueetagen er der også en kirke og et bederum. Du har altid muligt at tale med en præst eller en imam.

Patienthotel

For selvhjulpne patienter er der i visse tilfælde mulighed for at benytte patienthotellet. Pårørende har mulighed for at leje et gæsteværelse. Yderligere oplysninger kan du få af personalet.

Udskrivelse

Du skal som hovedregel selv sørge for hjemtransport. Du kan se journalnotater, prøvesvar med mere med NemID. Læs mere på www.sundhed.dk eller www.MinSundhedsplatform.dk.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til personalet eller patientvejleder.

Patientvejleder

Som personale i afdelingen vil vi meget gerne høre både ris og ros. Skulle du støde ind i problemer i afdelingen, som du ikke umiddelbart kan løse i samarbejde med afdelingens personale, har du mulighed for at henvende dig til Rigshospitalets patientvejleder. Patientvejlederens kontor ligger i forhallen.

Vi håber, at du trods din sygdom, må få det rart på afdelingen og føle dig godt tilpas.

Redaktør