Velkommen til Afdeling for Karkirurgi

I Afdeling for Karkirurgi behandler vi patienter, som har behov for medicinsk og kirurgisk behandling ved sygdomme i pulsårer og blodårer uden for selve hjertet.

Kære Patient
Velkommen til Afdeling for Karkirurgi, klinik 3111 og sengeafsnit 3113 og 3114. Afdelingerne er placeret i det store centralkompleks ved opgang 3, 11. etage. Afdeling for Karkirurgi behandler patienter, som har behov for medicinsk og kirurgisk behandling ved sygdomme i pulsårer og blodårer uden for selve hjertet.

Afdelingen

Afdelingerne består af tre afsnit samt et mindre opholdsrum. I opholdsrummet serverer vi maden i buffeten for de oppegående patienter. På grund af hygiejne er personalet behjælpelig med at servere maden. Sengeliggende patienter får bragt mad ind på stuen.

I opholdsrummet kan du forsyne dig med drikkevarer døgnet rundt. Det er af hygiejniske grunde ikke muligt at opbevare egen mad og drikke i køleskabene.

Hver stue er indrettet med toilet, fjernsyn, radio og telefon. Telefonen kan benyttes frit. Du har mulighed for selv at ringe og modtage opkald. For at ringe ud fra hospitalet tastes ”0”.For at benytte fjernsyn og radio skal der tilsluttes høretelefoner, der kan medbringes eller købes i Rigshospitalets 7eleven. Du kan benytte trådløst internet på afdelingen.

Medbring

Du kan muligvis opleve ventetid mellem undersøgelserne. Derfor er det en god ide at medbringe læsestof. Derudover bedes du medbringe:

  • opdateret medicinliste
  • egen medicin til indlæggelsen
  • evt. morgenkåbe, badetøfler og toiletartikler
  • høretelefoner til fjernsyn/radio (kan også købes i Rigshospitalets 7eleven).

Dagsrytme

På afdelingen har vi følgende rytme:

  • morgenmad kl. 8.00
  • stuegang mellem kl. 9.00-11.00 + efter behov
  • frokost kl. 12.00
  • aftensmad ca. kl. 17.30.

Pårørende

Dine pårørende er altid velkomne i afdelingen. Vi gør dog opmærksom på, at andre patienter ikke må forstyrres. Dine pårørende har mulighed for at kontakte den plejeansvarlige sygeplejerske, hvis de har spørgsmål til f.eks. operation, behandling eller det videre forløb. Vi opfordrer til, at dine pårørende ringer efter kl. 11.00. Har du flere pårørende, opfordrer vi til, at der er én, der sørger for at viderebringe informationer til de andre pårørende.

Parkering

Desværre er det ikke muligt i hverdagene at parkere på Rigshospitalets område i dagtimerne (kl. 8.00-14.45). Vi henviser til at parkere på offentlig vej og benytte betalingsautomaterne. Hverdage efter kl. 14.45, i weekenderne og på helligdage kan alle patienter, pårørende og besøgende parkere gratis på Rigshospitalets område. Dog beder vi jer holde de specielt afmærkede pladser fri (ambulance, politi, invalidetransport m.m.).

Ved tvivlsspørgsmål omkring parkering kontakt informationen i forhallen ved hovedindgangen (Telefon 35 45 35 45).

Rygning

Rigshospitalet er røgfrit, og der kan kun ryges i pavillonen i Rigshospitalets have. Ellers henviser vi til Fælledparken eller offentlig vej.

Transport

Alle patienter skal som hovedregel selv sørge for transport i forbindelse med indlæggelse. Det gælder også for pensionister. Patienter uden for Region Hovedstaden skal kontakte kørselskontoret på hjemsygehuset. Er du berettiget til transport, skal du kontakte Kørselskontoret på Rigshospitalet på telefon 3545 4666.

Med venlig hilsen

Afdeling for Karkirurgi
Telefon: 35 45 24 07
E-mail: karkirurgi@rh.dk
www.rigshospitalet.dk

Redaktør