Vafler

Opskrift på Vafler

(5 små stk. =½ Brik)

Ingredienser:

20 g Lp-mel med max. 0,3 g protein pr. 100 g f.eks. Blå Finax mel
40 g Lp-mælk
10 g Sukker
10 g Smør
1 g Bagepulver
1 g Citronsaft
5 g Lp-æggeerstatning
20 g Vand
5 g Margarine eller smør
        

Fremgangsmåde:

  • Rør lp-mel, sukker, bagepulver, citronsaft og lp-mælk til en klumpfri dej med et piskeris.
  • Smelt fedtstoffet og rør det i dejen.
  • Pisk æggeerstatning og vand sammen og kom det i dejen. Pisk det hele godt igennem.
  • Varm vaffeljernet godt op, og pensl med rigeligt margarine/smør. Hæld al dejen midt på jernet og bag i ca. 2 minutter, indtil vaflen er gylden.
  • Serveres med flormelis og marmelade.

Tips:    

Hvis vaflen hænger fast i jernet, brug forsigtigt en gaffel til at løsne den.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1110 kJ    Phe: 12 mg    Protein: 0,3 g

Næringsindhold pr. 100 g, færdigbagt:

Energi: 1234 kJ    Phe: 14 mg    Protein: 0,3 g

Næringsindhold pr. stk. ved 5 stk.:

Energi: 222 kJ    Phe: 2½ mg    Protein: 0,06 g

1 phe-brik:

188 g Vafler

Redaktør