VEP - undersøgelse

Ved en VEP måles, hvordan synsnerven leder nerveimpulser fra øjet til synsområdet i hjernens nakkelap.

Formålet er at undersøge funktionen af synsnerven og synsbanerne. Ved en VEP måles, hvordan synsnerven leder nerveimpulser fra øjet til synsområdet i hjernens nakkelap.

Sygeplejerske foretager VEP-undersøgelse på patient

Før undersøgelsen

Du skal være udhvilet før undersøgelsen. Hvis du bruger briller/kontaktlinser til daglig, skal du medbringe dem til undersøgelsen. Det er vigtigt, at du har rent og tørt hår, for at få det bedste resultat.

Undersøgelsens varighed

Undersøgelsen varer ca. ½ time.

Undersøgelsens forløb

Du skal sidde afslappet i en stol under undersøgelsen. Små elektroder sættes i hårbunden. Du får en klap for skiftevis højre og venstre øje. Med det andet øje skal du kigge på et en skærm, der viser et skakbræt, hvor felterne skifter farve fra sort til hvidt. Herved stimuleres synsnerven, og elektroderne registrerer
svarene fra synsbarken.

Medicin

Bruger du medicin, skal du tage denne som vanligt.

Bivirkninger

Undersøgelsen medfører intet ubehag og er ufarlig.

Svar på undersøgelsen

Det er ikke muligt at få svar umiddelbart efter undersøgelsen. Indenfor 8 dage sendes svar til den læge eller afdeling, der har henvist dig, som så vil orientere dig om resultatet af undersøgelsen.

Hvor foregår undersøgelsen?

Undersøgelsen foregår på en af Afdeling for Hjerne- og Nerveundersøgelsers adresser. Det fremgår af dit indkaldelsesbrev, hvor du skal møde op til undersøgelse.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til undersøgelsen, er du velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail. Vores kontaktoplysninger kan findes i dit indkaldelsesbrev og på vores hjemmeside: rigshospitalet.dk/hnu.
Kontakt venligst den matrikel, hvor du har fået tid til undersøgelse.

Redaktør