(3 stk. = 4 brikker)
Ingredienser:
75 g Gulerod
99 g Kartoffel
15 g Maizena
20 g Lp-mælk
10 g Olie
Salt, peber og evt. andre krydderier
Fremgangsmåde:
Skræl guleroden og kartoflerne.
Kog dem møre i vand i ca. 15-20 minutter.
Mos guleroden og kartoflen og bland med Maizena og Lp-mælk.
Smag til med salt og forskellige krydderier.
Form grøntsagsfarsen til tre frikadeller.
Steg frikadellerne i olie i ca. 2 minutter på begge sider.
Tilbehør:
Grøn salat og lp-brød eller grundsovs og rødbede.
Tips:
- Man kan undlade at koge guleroden, men blot rive den groft.
- Urtefrikadellerne kan krydres med f.eks. hvidløg, basilikum, timian eller karry.
- Urtefrikadellerne er fryseegnede.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1079 kJ Phe: 98 mg Protein: 2,6 g
Næringsindhold pr. 100 g, tilberedt:
Energi: 674 kJ Phe: 61 mg Protein: 1,6 g
Næringsindhold pr. stk. ved 3 stk.:
Energi: 360 kJ Phe: 33 mg Protein: 0,9 g
1 phe-brik:
41 g urtefrikadeller