Urtefrikadeller

Opskrift på Urtefrikadeller

(3 stk. = 4 brikker)

Ingredienser:

75 g Gulerod
99 g Kartoffel
15 g Maizena
20 g Lp-mælk
10 g Olie
Salt, peber og evt. andre krydderier


Fremgangsmåde:

Skræl guleroden og kartoflerne.
Kog dem møre i vand i ca. 15-20 minutter.
Mos guleroden og kartoflen og bland med Maizena og Lp-mælk.
Smag til med salt og forskellige krydderier.
Form grøntsagsfarsen til tre frikadeller.
Steg frikadellerne i olie i ca. 2 minutter på begge sider.

Tilbehør:

Grøn salat og lp-brød eller grundsovs og rødbede.

Tips:    

  • Man kan undlade at koge guleroden, men blot rive den groft.
  • Urtefrikadellerne kan krydres med f.eks. hvidløg, basilikum, timian eller karry.
  • Urtefrikadellerne er fryseegnede.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1079 kJ    Phe: 98 mg    Protein: 2,6 g

Næringsindhold pr. 100 g, tilberedt:

Energi: 674 kJ    Phe: 61 mg    Protein: 1,6 g

Næringsindhold pr. stk. ved 3 stk.:

Energi: 360 kJ    Phe: 33 mg    Protein: 0,9 g

1 phe-brik:

41 g urtefrikadeller

Redaktør