Tyggegummi

Tyggegummi bruges som et vigtigt led i forebyggelsen af mavetarmkomplikationer efter en operation. Brugen af tyggegummi kan med nogenlunde bestemte tidsintervaller fremme tarmfunktionen,

På baggrund af den operation som du skal gennemgå, er vi meget opmærksomme på at forhindre mave/tamsystemet i at gå i stå som følge af operationen. Baseret på flere internationale undersøgelser har vi valgt at indføre tyggegummi som et vigtigt led i forebyggelsen af mavetarmkomplikationer.

Brugen af tyggegummi med nogenlunde bestemte tidsintervaller har vist sig at fremme tarmfunktionen, da hele fordøjelsessystemet går i gang ved, at vi putter noget i munden og tygger på det.

Samtidig kan tyggegummi forebygge mundsvamp, der kan komme som følge af den medicin, vi giver dig under indlæggelsesforløbet, samt som følge af, at dit indtag af ernæring er nedsat de første dage efter operationen.

Du kan få udleveret tyggegummi af plejepersonalet. Du er også velkommen til at købe noget selv, hvis du har specielle ønsker hvad angår smagen.

Du skal tygge ca. 5 stk. tyggegummi i døgnet. Dette svarer til et stykke ca. hver 2.- 4. time. Hvis du i denne forbindelse oplever at få sure opstød eller svien i maven, bør du holde op og fortælle det til plejepersonalet

Redaktør