Tomatsuppe med LP-mælk

Opskrift på Tomatsuppe med LP-mælk

(1 portion = 3 Brikker)

Ingredienser:

1 tsk. Olie
25 g Løg
2 g Hvidløg
100 g Hakkede tomater på dåse
1 tsk. Tomatpuré
2½ dl Vand
5 g Grøntsagsbouillonterning
1 stk. Laurbærblad
1 kvist Frisk timian
50 ml Lp-mælk med max 0,3 g protein pr 100 g
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Opvarm olien i en lille kasserolle.
  • Hak løg og hvidløg groft og svits det i olien.
  • Tilsæt tomater, tomatpuré, bouillon og vand.
  • Blend ingredienserne i gryden med en stavblender og bring suppen i kog.
  • Tilsæt laurbærblad og timian, og lad suppen koge videre under låg i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt Lp-mælk, og smag suppen til med salt, sukker og peber. 
  • Fjern laurbærblad og timian fra suppen og giv den et opkog.

Tilbehør:

Lp-brød eller Lp-hvidløgsbrød

Tips:

Kan serveres med 1 Brik creme fraiche

Næringsindhold i hele portionen, uden creme fraiche:

Energi: 487 kJ    Phe: 71 mg    Protein: 3,0 g

Næringsindhold pr. 100 g, tilberedt, uden creme fraiche:

Energi: 110 kJ    Phe: 16 mg    Protein: 0,7 g

1x 25 mg phe-liste:

156 g Tomatsuppe med Lp-mælk

Redaktør