(1 portion = 3 Brikker)
Ingredienser:
1 tsk. Olie
25 g Løg
2 g Hvidløg
100 g Hakkede tomater på dåse
1 tsk. Tomatpuré
2½ dl Vand
5 g Grøntsagsbouillonterning
1 stk. Laurbærblad
1 kvist Frisk timian
50 ml Lp-mælk med max 0,3 g protein pr 100 g
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Opvarm olien i en lille kasserolle.
- Hak løg og hvidløg groft og svits det i olien.
- Tilsæt tomater, tomatpuré, bouillon og vand.
- Blend ingredienserne i gryden med en stavblender og bring suppen i kog.
- Tilsæt laurbærblad og timian, og lad suppen koge videre under låg i ca. 10 minutter.
- Tilsæt Lp-mælk, og smag suppen til med salt, sukker og peber.
- Fjern laurbærblad og timian fra suppen og giv den et opkog.
Tilbehør:
Lp-brød eller Lp-hvidløgsbrød
Tips:
Kan serveres med 1 Brik creme fraiche
Næringsindhold i hele portionen, uden creme fraiche:
Energi: 487 kJ Phe: 71 mg Protein: 3,0 g
Næringsindhold pr. 100 g, tilberedt, uden creme fraiche:
Energi: 110 kJ Phe: 16 mg Protein: 0,7 g
1x 25 mg phe-liste:
156 g Tomatsuppe med Lp-mælk