Tomatsuppe

Opskrift på Tomatsuppe

(1 portion = 3½ brikker)

Ingredienser:

200 g Modne tomater
25 g Løg
1 fed Hvidløg
35 g Piskefløde
1½ dl Vand
Salt og sukker


Fremgangsmåde:

  • Vask tomaterne og skær dem i mindre stykker. Pil løget og skær det i små stykker. Læg begge dele i en gryde, og tilsæt vand.
  • Lad suppen småkoge under låg, indtil løg og tomater er møre.
  • Purér suppen gennem en sigte eller blend den.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, og tilsæt piskefløde. Smag til med salt, sukker og hvidløg, og varm suppen igennem.

Tilbehør:

Server med Lp-hvidløgsflutes.

Tips:    

  • Hvis suppen er for tynd, kan den jævnes med Maizena.
  • I stedet for fuldmodne tomater kan anvendes tomater fra dåse.
  • Retten er fryseegnet.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 843 kJ    Phe: 91 mg    Protein: 2,7 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 274 kJ    Phe: 31 mg    Protein: 0,9 g

1x 25 mg phe-liste:

81 g Tomatsuppe

Redaktør