Svedtest - vejledning til forældre

Information og vejledning til forældre, hvis barn skal have foretaget en svedtest i Afdeling for Børn og Unge og Afdeling for Klinisk Biokemi.

Forberedelse

Der er ingen særlig forberedelse. Barnet må spise og drikke normalt.

Fortæl barnet at:
Forældrene er med under hele undersøgelsen. Barnet skal sidde stille i 5 minutter. Der vil måske være en følelse af varme eller snurren på armene. Barnet får et lille ”opsamlings-ur” på armene.

Undersøgelsens udførelse

En bioanalytiker foretager undersøgelsen, som i alt varer ca. 1 time. Der er ingen gener ved undersøgelsen. Du kan som forældre være med og berolige barnet under hele undersøgelsen. Dit barn kan enten sidde hos dig eller ligge ned på en briks.

Bioanalytikeren sætter elektroder på barnets arme. Elektroderne forbindes med et apparat og barnet kan nu mærke en svag snurren eller varme på armene i 5 minutter. Det gør ikke ondt og er helt ufarligt. En lille ”ur-formet” beholder placeres herefter på armene i ca. 30 minutter for at opsamle sved. I den tid kan I blive i klinikken eller gå en tur på hospitalets område.

Sted

Undersøgelsen foregår i Blodprøvetagning, klinik 5001 (Blegdamsvej), afsnit 5001 i Afdeling for Klinisk Biokemi. 

Svar på undersøgelsen

Svedens saltindhold analyseres herefter af Afdeling for Klinisk Biokemi. I får normalt svar på undersøgelsen ved næste ambulante besøg eller, hvis barnet er
indlagt, ved stuegang, så snart svaret foreligger. Evt. laver afdelingen en anden aftale med jer.

Du er velkommen til at kontakte Afdeling for Børn og Unge i Juliane Marie Centret, hvis du har yderligere spørgsmål. Afdeling for Børn og Unge ligger i opgang 5, stueetagen, afsnit 5003. Telefoinnummer her til: 3545 5006, hverdage mellem kl. 8.00- 15.00.

Redaktør