Sushi

Opskrift på Sushi

(1 rulle = 10 stk. = 3 brikker)

Ingredienser:

1 tsk. Ris-eddike (Blue Dragon)
1 tsk. Sukker
1 knsp. Salt
56 g Lp-ris
1 plade Tang
½ stk. Agurk
1 tsk. Chilimayonnaise
Bambusmåtte


Tilbehør:

5 g Syltet ingefær, Blue Dragon (Fri)
5 g Østerssovs (1 brik = 25 g østerssovs)
5 g Wasabi (1 brik = 17 g wasabi)
10 g Chilimayonnaise

Fremgangsmåde:


Eddikeblanding:

  • Kom sukker og salt i ris-eddiken og rør godt, indtil det er opløst. 
  • (Hæld ris-eddike og sukker i en gryde, smeltes ved svag varme, sættes til afkøling. Eddiken må ikke koge, da det giver en sur smag.)

Ris:

  • Risene skylles i koldt vand op til 5 gange, indtil vandet er klart.
  • Kog lp-ris ifølge vejledningen på emballagen. Hæld vandet fra, når de er færdige.  
  • Risene tages fra gryden over i en skål, og vendes med ris-eddikeblandingen. Brug ikke skål af metal, da den afgiver smag. Læg låg på og lad det stå i ca. ½ time. 
  • Køl risene til stuetemperatur. Kan evt. stilles på køl. 

Fyld:

  • Agurken skæres i tangens længde og skæres i 5x5 mm stænger.
  • Chilimayonnaise.

Rul:

  • Fold plastfilm om måtten, så der er plastfilm på begge sider.
  • En skål med koldt vand stilles frem.
  • Læg en plade tang på bambusmåtten, med linjerne på tangen løbende væk fra en selv og den blanke side nedad. Bagkanten af tangpladen skal være helt tæt på bagkanten af bambusmåtten.
  • Fingrene fugtes i vandet, inden man tager risene.
  • Risene fordeles i et lag på 1 cm på lidt over ¾ af tangen, så der er 1½-2 cm tang fri øverst på pladen. Pres risene sammen, men ikke for hårdt. Hvis risene måles af i et decilitermål, dyppes det i vand først.
  • Placer agurkestavene næsten i midten, tættest på dig selv. 
  • Smør et tyndt lag chillimayonnaise på agurkestavene.
  • Rul sushien sammen. Kom vand på den øverste del af tangen, hvor der ikke er fyld. Fortsæt med at rulle sushien sammen. Rulles lidt rundt i bambusmåtten, inden den pakkes ud.
  • Kniven dyppes i vand, inden man skærer rullen ud i 2 cm stykker.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1149 kJ    Phe: 77 mg        Protein: 2,1 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 660 kJ    Phe: 44 mg        Protein: 1,2 g

Næringsindhold pr. stk. ved 10 stk.:

Energi: 115 kJ    Phe: 8 mg        Protein: 0,2 g

1 phe-brik:

3 stk. (57 g) sushi ved 10 stk. uden tilbehør
 

Redaktør