Ingredienser:
25 g Løg
1 spsk Olie
100 g Hvidkål
100 g Peberfrugt, rød, gul eller orange
½ fed Hvidløg
½ tsk Karry
1 spsk Hvidvinseddike
1spsk Sukker
½ stk Grøntsagsbouillonterning
250 g Vand
10 g Maizena
Fremgangsmåde:
- Pil og hak løget
- Opvarm olien i en gryde og svits løget til det er klart – det må dog ikke brunes
- Skyl og rens hvidkål og peberfrugt
- Skær hvidkålen i strimler og peberfrugt i store tern
- Tilsæt hvidkål og peberfrugt til løget og lad det stege i 5 minutter.
- Hak hvidløget fint og lad det steges med sammen med karry.
- Tilsæt hvidvinseddike, smuldret bouillonterning og vand og lad retten småkoge i 10-15 minutter.
- Udrør maizena i lidt koldt vand og jævn sovsen.
- Smag til med salt, peber og sukker.
Tilbehør:
Serveres med lp-ris
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 1251 kJ Phe: 109 mg Protein: 3,7 g
Næringsindhold pr. 100 g færdiglavet sovs:
Energi: 255 kJ Phe: 22 mg Protein: 0,8 g
1x 25 mg phe-liste:
114 g Sursød kål med peberfrugt