Sursød kål med peberfrugt

Opskrift på Sursød kål med peberfrugt

(1 portion, 4½ liste) 

Billede af retten sursød kål med peberfrugt

Ingredienser: 

25 g Løg
1 spsk Olie      
100 g Hvidkål 
100 g Peberfrugt, rød, gul eller orange 
½ fed Hvidløg 
½ tsk Karry 
1 spsk Hvidvinseddike 
1spsk Sukker 
½ stk Grøntsagsbouillonterning 
250 g Vand 
10 g Maizena 

Fremgangsmåde: 

  • Pil og hak løget 
  • Opvarm olien i en gryde og svits løget til det er klart – det må dog ikke brunes 
  • Skyl og rens hvidkål og peberfrugt 
  • Skær hvidkålen i strimler og peberfrugt i store tern 
  • Tilsæt hvidkål og peberfrugt til løget og lad det stege i 5 minutter. 
  • Hak hvidløget fint og lad det steges med sammen med karry. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, smuldret bouillonterning og vand og lad retten småkoge i 10-15 minutter. 
  • Udrør maizena i lidt koldt vand og jævn sovsen. 
  • Smag til med salt, peber og sukker. 

 
Tilbehør:

Serveres med lp-ris 

Næringsindhold i hele portionen: 

Energi: 1251 kJ     Phe: 109 mg     Protein: 3,7 g 

Næringsindhold pr. 100 g færdiglavet sovs: 

Energi: 255 kJ     Phe: 22 mg     Protein: 0,8 g 

1x 25 mg phe-liste: 

114 g Sursød kål med peberfrugt 
 

Redaktør