Ingredienser:
300 g Brun farin
2 dl Majsolie
30 g Lp-æggeerstatning
12 spsk Vand
275 g Lp-mel
1 tsk Vanillesukker
3 tsk Bagepulver
½ tsk Salt
1 tsk Natron
2 tsk Kanel
75 g Vand
375 g Gulerod, revet fint
1 dl Rosiner
Fremgangsmåde:
- Rør farin og olie sammen.
- Pisk ægge-erstatningen i til det bliver let cremet. Bland melet med vanillesukker, bagepulver, salt, kanel og natron og kom det i dejen lidt efter lidt sammen med resten af vandet. Dejen skal være blød som en pisket dej.
- Vend de revne gulerødder og rosiner i dejen.
- Læg bagepapir i en form 30 x 23 cm og hæld dejen i.
- Sæt formen i ovnen ved 185ºC i ca. 75 minutter.
- Når kagen er afkølet, kan den nemt skæres i firkanter og fryses.
Næringsindhold i hele kagen:
Energi: 18056 kJ Phe: 188 mg Protein: 6,6 g
Næringsindhold pr. 100 g bagt kage:
Energi: 1505 kJ Phe: 16 mg Protein: 0,5 g
1x 25 mg phe-liste:
156 g Signes gulerodskage