Sellerigratin

Opskrift på sellerigratin.

(1 portion, 4½ liste)

Ingredienser:

200 g Rodselleri
½-1 tsk Salt
40 g Flødeerstatning med max 1 g protein/100 g.
50 g Lp-æggeerstatning eller p-æggehvideerstatning

Fremgangsmåde:

  • Rens, og skær sellerien i store tern.
  • Kog dem møre i letsaltet vand ca (10-15 minutter)
  • Mos sellerien med flødeerstatningen.
  • Pisk lp-æggeerstatningen sammen efter anvisning på pakken.
  • Vend æggeerstatningen sammen med den moste selleri.
  • Kom sellerimosen i en lille form.
  • Bag gratinen ved 175°C varmluft i midten af ovnen i ca 35 minutter.

Tilbehør:

Serveres med lp-brød og salat

Tips:

  • Kan bruges som pålæg når den er kølet af.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 538 kJ Phe: 110 mg Protein: 4,0 g

Næringsindhold pr. 100 g færdiglavet bagt gratin:

Energi: 199 kJ Phe: 41 mg Protein: 1,5 g

1x 25 mg phe-liste:

60 g Sellerigratin

Redaktør