Savoykålsmuffins med lp-ost

Opskrift på savoykålsmuffins med lp-ost.

(10 stk)

Ingredienser

15 g Smør
250 g Lp-mælk
200 g Savoykål
50 g Lp-æggeerstatning, klar til brug
4 g Natron
4 g Bagepulver
½ tsk Salt
1 g Cayannepeber
1 g Muskatnød, stødt
1 g Peber
200 g Lp-mel
45 g Lp-ost uden protein

Fremgangsmåde:

  • Opvarm smør og lp-mlæk i en gryde.
  • Skyl og snit kålen groft. Kom kålen i gryden, ligen inden mælken kommer i kog.
  • Skru ned for varmen og lad kålen simre til den er mør.
  • Kom det hele op i en foodprocessor og blend det til en ensartet blanding.
  • Hæld kålblandingen i en skål og lad det køle af.
  • Pisk lp-æggeerstatningen efter anvisning på pakken.
  • Rør æggeerstatning, natron, bagepulver, salt og krydderier i kålblandingen.
  • Skær lp-osten i små tern.
  • Rør mel og ostetern i.
  • Kom dejen i papirmuffinsforme, ca 10-12 stk.
  • Bag muffins ved 175°C varmluft i 25-35 minutter alt efter størrelsen, til de er gennembagte.

Tips:

  • Lp-osten kan udelades, eller stikkes ned i toppen af muffins.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 7687 kJ Phe: 196 mg Protein: 5,9 g

Næringsindhold pr bolle ved 10 stk:

Energi: 769 kJ Phe: 20 mg Protein: 0,6 g

1x 25 mg phe-liste:

1 stk savoykålsmuffins

Redaktør