Ingredienser
15 g Smør
250 g Lp-mælk
200 g Savoykål
50 g Lp-æggeerstatning, klar til brug
4 g Natron
4 g Bagepulver
½ tsk Salt
1 g Cayannepeber
1 g Muskatnød, stødt
1 g Peber
200 g Lp-mel
45 g Lp-ost uden protein
Fremgangsmåde:
- Opvarm smør og lp-mlæk i en gryde.
- Skyl og snit kålen groft. Kom kålen i gryden, ligen inden mælken kommer i kog.
- Skru ned for varmen og lad kålen simre til den er mør.
- Kom det hele op i en foodprocessor og blend det til en ensartet blanding.
- Hæld kålblandingen i en skål og lad det køle af.
- Pisk lp-æggeerstatningen efter anvisning på pakken.
- Rør æggeerstatning, natron, bagepulver, salt og krydderier i kålblandingen.
- Skær lp-osten i små tern.
- Rør mel og ostetern i.
- Kom dejen i papirmuffinsforme, ca 10-12 stk.
- Bag muffins ved 175°C varmluft i 25-35 minutter alt efter størrelsen, til de er gennembagte.
Tips:
- Lp-osten kan udelades, eller stikkes ned i toppen af muffins.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 7687 kJ Phe: 196 mg Protein: 5,9 g
Næringsindhold pr bolle ved 10 stk:
Energi: 769 kJ Phe: 20 mg Protein: 0,6 g
1x 25 mg phe-liste:
1 stk savoykålsmuffins