Ingredienser:
375 ml Vand
10 g Gær eller 3 g tørgær
300 g LP-mel
15 g Olie/oliemargarine
25 g Husk
3 g Salt
10 g Mørk sirup
50 g rosiner
½ tsk. kardemomme eller lidt sukat og pomeransskal
dej af LP-brød
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i lunkent vand
- Tilsæt LP-mel, olie/oliemargarine, Husk, salt og sirup
- Pisk ingredienserne sammen men en i ca. 5 min
- Når dejen røres sammen kommes rosiner, kardemomme (eller sukat og pomeransskal) i.
- Kom dejen i smurte linseforme og lad den hæve i ca. 45 min.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 200ºC i ca. 15 min.
Tips:
- Da dejen kan være tung og sej at røre, anbefaler vi brug af røremaskine
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 5926 kJ Phe: 142 mg Protein: 4,1 g
Næringsindhold pr. 100 g færdigbagt boller:
Energi: 926 kJ Phe: 22 mg Protein: 0,6 g
1x 25 mg phe-liste:
114 g rosinboller