Rosinboller

Opskrift på rosinboller.

Ingredienser:

375 ml Vand
10 g Gær eller 3 g tørgær
300 g LP-mel
15 g Olie/oliemargarine
25 g Husk
3 g Salt
10 g Mørk sirup

50 g rosiner
½ tsk. kardemomme eller lidt sukat og pomeransskal
dej af LP-brød

Fremgangsmåde:

  • Opløs gæren i lunkent vand
  • Tilsæt LP-mel, olie/oliemargarine, Husk, salt og sirup
  • Pisk ingredienserne sammen men en i ca. 5 min
  • Når dejen røres sammen kommes rosiner, kardemomme (eller sukat og pomeransskal) i.
  • Kom dejen i smurte linseforme og lad den hæve i ca. 45 min.
  • Bag bollerne midt i ovnen ved 200ºC i ca. 15 min.

Tips:

  • Da dejen kan være tung og sej at røre, anbefaler vi brug af røremaskine

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 5926 kJ Phe: 142 mg Protein: 4,1 g

Næringsindhold pr. 100 g færdigbagt boller:

Energi: 926 kJ Phe: 22 mg Protein: 0,6 g

1x 25 mg phe-liste:

114 g rosinboller

Redaktør