Rødbedesuppe

Opskrift på rødbedesuppe.

(1 portion, 3 lister)

Ingredienser:

100 g Rødbede
28 g Rodselleri
50 g Gulerod
75 g Hvidkål
25 g Løg
4½ dl Kogende vand
3 g Grøntsagsbouillonterning
1 stk Laurbærblad
1 tsk Eddike
Salt og sukker

Fremgangsmåde:

  • Rødbeden skrælles og skylles, hvorefter lidt tages fra, resten rives fint.
  • Rens og snit de øvrige grønsager fint og læg dem i en gryde.
  • Tilsæt laurbærbladet. Opløs bouillonterningen i det kogende vand og hæld det over grønsagerne. Bring suppen i kog over middelstærk varme, kog den videre ved svag varme til grønsagerne er møre - ca. 20 min. Fjern laurbærbladet.
  • Den sidste rest rødbede rives ned i suppen for at give farve og kogningen fortsættes yderligere 3 min. Suppen smages til med eddike og salt og lidt sukker.
  • Pyntes med lidt fintklippet dild.

Tilbehør:

LP-brød

Tips:

  • Suppen kan serveres med cremefraiche. Brug phenylalanin-omregneren

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 493 kJ Phe: 70 mg Protein: 4,4 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 92 kJ Phe: 13 mg Protein: 0,8 g

1x 25 mg phe-liste:

197 g Rødbedesuppe

Redaktør