Ingredienser:
100 g Rå rødbede
5 g Maizena udrørt i vand
10 g Lp-rasp
Salt
Krydderier efter smag
10 g Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde:
- Sæt vandet til at koge. Tilsæt lidt salt.
- Skræl rødbeden
- Skær siderne af rødbeden, så den får 2 flade sider der kan ligge fladt på en stegepande.
- Skær rødbeden i 1 eller 2 skiver på langs.
- Kog rødbedeskiverne til den er mør, ca 20-25 minutter.
- Hæld vandet fra gryden og lad rødbedeskiverne afkøle lidt, så de er til at røre ved.
- Vend rødbedeskiverne i maizena udrørt i vand og derefter i lp-rasp.
- Krydder bøfferne med salt og krydderier og steg dem på begge sider til de er lysebrune. Ca. 5 minutter på hver side.
Tilbehør:
- Serveres evt. med brunede løg, kogte kartofler og brun sovs lavet på
- grøntsagsvandet og jævnet med maizena udrørt i vand.
Tips:
Næringsindhold i portionen:
Energi: 660 kJ Phe: 21 mg Protein: 1,8 g
Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:
Energi: 641 kJ Phe: 21 mg Protein: 1,8 g
1x 25 mg phe-liste:
119 g tilberedt rødbedebøf