Ristaffel

Opskrift på ristaffel.

(1 portion, 5 lister)

Ingredienser:

Ris:

50 g Lp-ris, rå
½ tsk Gurkemeje

Karry-kokossovs (2½ liste):

1 spsk Olie
½ tsk Karry
1 dl Kokosmælk med under 1 g protein/100 g fx Coconut Milk Light fra Santa Maria

Tilbehør:

62 g Banan (1 liste)
7 g Kokosmel (1 lister)
Derudover fx
Agurk, grøn peberfrugt, ananas, oliven, mangochhutney, porre, gulerod, selleri,
pastinak, persillerod, syltet ingefær, chili sovs

Fremgangsmåde:

  • Tilsæt gurkemeje i kogevandet og kog Lp-risene efter anvisning på pakken.
  • Olien til sovsen varmes på en pande og karryen ristes af.
  • Tilsæt kokosmælken og kog det i gennem.
  • Bananen skæres i skiver og kan steges i lidt smør på en pande, evt tilsat karry.
  • Rosiner kan steges i smør på en pande til de er bløde.
  • Ananas kan steges i smør og karry på en pande.
  • Andre grøntsager renses og skæres i passende stykker.
  • Kokosmel ristes i lidt smør på en pande til det er gyldent.
  • Det hele serveres i små skåle, så man selv kan tage hvad man har lyst til.

Tips:

  • Du kan bytte listerne ud med andre fødevarer.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 2667 kJ Phe: 127 mg Protein: 3,1 g

1x 25 mg phe-liste:

Afvejet tilbehør eller 1 dl karrykokossovs

Redaktør