Rissalat med mynte

Opskrift på rissalat med mynte.

(1 portion, 4½ liste)

Ingredienser:

75 g Lp-ris, Lp-bulgur eller lp-couscous
2½ dl Grøntsagsbouillon
15 g Citronsaft
100 g Cherrytomater
50 g Agurk
10 g Forårsløg
6 g Persille
2 g Mynte, frisk

Dressing:

15 g Olie
30 g Citronsaft
2 g Hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Kog lp-risene møre i bouillon og citronsaft.
  • Skyl risene i koldt vand, og lad dem køle af.
  • Skyl og skær tomaterne i kvarte, agurken i små tern og forårsløgene i små stykker.
  • Skyl og hak persille og mynte.
  • Bland lp-ris, grøntsager og krydderurter i en skål.
  • Pisk olie og citronsaft sammen med presset hvidløg.
  • Vend dressingen i rissalaten og smag til med salt og peber.

Tilbehør:

Lp-brød

Tips:

  • Kan også bruges til frokost og madpakke.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1952 kJ Phe: 115 mg Protein: 3,1 g

Næringsindhold pr. 100 g tilberedt:

Energi: 424 kJ Phe: 25 mg Protein: 0,7 g

1x 25 mg phe-liste:

100 g rissalat med mynte

Redaktør